ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε


*
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε
Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778
E-mail: oebesna1@otenet.gr
Αρ. αρχείου: Φ018/Β1/16        Πάτρα  29 /8/2013
Αρ. πρωτoκ: 431/2013





ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ



ΘΕΜΑ: Αποφάσεις  Διοικητικού  `και Γνωμοδοτικού  Συμβουλίου  ΟΕΒΕΣΝΑ  στις  28/8  για τις  κινητοποιήσεις  που  εξήγγειλε  η  ΓΣΕΒΕΕ  για  τις  7/9 και  τις 16/9.



Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013, έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας και  Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, στο οποίο πήραν μέρος οι Διοικήσεις των Σωματείων μελών μας, καθώς και ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας.
Το θέμα που απασχόλησε  τους παρευρισκόμενους ήταν:
Λήψη απόφασης για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει πανελλαδικά η ΓΣΕΒΕΕ κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσ/κης - διαμαρτυρία για τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό (αναγκαστική είσπραξη οφειλών), το φορολογικό (Κώδικας φορολογίας εισοδήματος και νέο Κώδικα φορολογικών διαδικασιών).
Α) Μετάβαση στη Θεσ/κη -συμμετοχή στη διαμαρτυρία της 7 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο (ημέρα εγκαινίων ΔΕΘ)
Β) Κλείσιμο καταστημάτων τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου .

Έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα όσον αφορά το  φορολογικό, το ασφαλιστικό, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά  και το οικονομικό κλίμα που επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης όπως είναι η αναγκαστική είσπραξη των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ  μέσω των διαδικασιών άμεσης κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων του οφειλετών από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.), που συστάθηκε πρόσφατα για τον σκοπό αυτό, θα οδηγήσουν χιλιάδες  συναδέλφους Ε.Β.Ε. στην καταστροφή και την εξαθλίωση χωρίς παράλληλα να λυθεί το ταμειακό αδιέξοδο στον οποίο έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ.
Ο φορολογικός συντελεστής 26% από το πρώτο ευρώ δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και επομένως τόνωσης της απασχόλησης.
Τα πρόστιμα του νέου ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ σε αρκετές περιπτώσεις είναι εξοντωτικά.
Απαιτείται συνεργασία και συντονισμός των δράσεων όλων των Συνδικαλιστών για να εισακούγονται καλύτερα οι απόψεις μας.
Στα πλαίσια αυτά  αποφασίστηκε:
- Συμμετοχή της  Ομοσπονδίας στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η  ΓΣΕΒΕΕ με:
Α) Μετάβαση το Σάββατο 7/9/2013 στη Θεσσαλονίκη. Ομιλία στη πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο χώρο εγκαινίων της ΔΕΘ.
Β) Συμμετοχή στην απεργία της 16-9-2013 (κλείσιμο καταστημάτων)
- Ανάρτηση αφισών στους δρόμους της πόλης.
- Σύσταση Επιτροπής συμπαράστασης και αντίδρασης κατά των κατασχέσεων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διότι μόνο  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ – ΕΜΠΟΡΟΙ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ) μπορούμε να αντιδράσουμε δυναμικά και να διατηρήσουμε την ελπίδα για αντιστροφή της καταστροφικής πορείας της  χώρας μας, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΤΡΟΙΚΑ  και της κυβέρνησης.
Όλοι μαζί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στις7-9-2013   και στην απεργία της 16/9/2013.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με μισθωμένα πούλμαν από ΓΣΕΒΕΕ. Συγκέντρωση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στις 9 π.μ. το Σάββατο 7/9 και αναχώρηση στις 10 π.μ.
Παρακαλούμε τα Σωματεία να αποστείλουν στην ΟΕΒΕΣΝΑ, ονομαστική κατάσταση συμμετεχόντων ( με τα τηλέφωνα τους), μέχρι τις 2 μ.μ. τη Πέμπτη 5/9.