ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΑΝΤΟΥΡΑΚΗΣ: Ο Συγγραφέας. Το 2ο ΒΙΒΛΙΟ. «Το ημερολόγιο της Εξορίας»


Το Μανώλη Μπαντουράκη όλοι τον γνωρίζουμε. Ελάχιστοι αμφισβητούν ότι ο Μανώλης αποτελεί έναν ιστορικό ηγέτη του κλάδου, την προσφορά του οποίου, τον πρέποντα χρόνο, θα αποτιμήσει η ιστορία.
Η ανάρτηση αυτή γίνεται με αφορμή την έκδοση του δεύτερου βιβλίου του Μανώλη Μπαντουράκη με τίτλο «Το ημερολόγιο της Εξορίας».
Το πρώτο βιβλίο του Μπαντουράκη είχε τον τίτλο «Λίγο πριν ο γιαλός κρύψει τον ήλιο...» των Εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
                                ---------------------------------------------------------------

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μανώλης Μπαντουράκης γεννήθηκε στον Κορφαλώνα Κίσσαμου Χανίων στις 22 Οκτώβριο του 1929 και είναι το πρώτο από τα πέντε παιδιά μιας αγροτικής οικογένειας. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο του χωριού του κι έφθασε μέχρι την Γ' τάξη του οκτατάξιου Γυμνασίου του Kαστελίου. Βίωσε σε μικρή ηλικία τη γερμανική Κατοχή, ενώ ο πατέρας του ήταν καπετάνιος του ΕΛΑΣ. Στον Εμφύλιο έζησε το ολοκαύτωμα των σπιτιών της οικογένειάς του, φυγαδεύτηκε σε ηλικία δεκαεπτά χρόνων στην Aθήνα, για να συλληφθεί το 1947 και να γνωρίσει από κοντά τη φρίκη της Μακρονήσου. Τη δεκαετία του '50 συμμετείχε στο παράνομο κίνημα της «Ειρήνης», αλλά και στους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες ως μέλος της ΕΔΑ. Κατά τη δικτατορία του 1967 εξορίστηκε στη Γυάρο και τη Λέρο. Τη δεκαετία του '80 δημιούργησε μαζί με άλλους συναδέλφους του το μαχητικό συνδικάτο των αυτοκινητιστών ταξί, το γνωστό ΣATA. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταξί. Πριν λίγα χρόνια αποσύρθηκε από την ενεργό συνδικαλιστική δράση, δείχνοντας όμως το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον για το ταξί και τους ανθρώπους του που τόσο αγάπησε.
                  ------------------------------------------------------------------------------
Εξώφυλλο «Το ημερολόγιο της Εξορίας». 































              

Εξώφυλλο ««Λίγο πριν ο γιαλός κρύψει τον ήλιο...»».
































Για κάθε ενδιαφερόμενο τα στοιχεία επικοινωνίας με τον Μανώλη Μπαντουράκη είναι: τηλ.: 6978960013 & 6930536730. 28220 31193