ΠΑΣΕΒΕ: Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία (Θεσσαλονίκης) - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Ενωτική 
Προοδευτική 
Συνεργασία
(Θεσσαλονίκης)



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Στα πλαίσια δήθεν της αναμόρφωσης του συνδικαλιστικού κινήματος με πρόσχημα την απαλλαγή του από την γάγγραινα του φιλοκυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού κυοφορείται ένα νέο συνδικαλιστικό μόρφωμα από παλιά αλλά και νέα γενιά εργατοπατέρων, απόφοιτων της ακαδημίας εργατοπατερισμού της ΓΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ.

Ο στόχος τους ξεκάθαρος: να χτυπήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που συνεχώς δυναμώνει, να εμποδίσουν και να ανακόψουν αυτή τη δυναμική, αλλά και να εγκλωβίσουν τις νέες μάζες εργαζόμενων που θα βγουν στον αγώνα.

Σχεδιάζουν επίσης τη συγχώνευση των εργατικών κέντρων από 176 σε 13 περιφερειακές οργανώσεις και την μετατροπή τους σε γραφεία διεκπεραίωσης και εξυπηρέτησης εργαζομένων, δηλαδή τη μετατροπή τους σε ΚΕΠ.

Αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί των πολυεθνικών και των μονοπωλίων για να απαλλαγούν από κάθε οργανωμένη αντίσταση εναντίων τους, αποτελεί πλήρης παράδοση στις ορέξεις τους και τους ανοίγει τον δρόμο να τσαλαπατήσουν χωρίς κανένα εμπόδιο την εργατική τάξη και τον λαό, απαλλαγμένοι από τα συνδικάτα που αντιστέκονται, πάνε κόντρα στα σχέδια τους, παλεύουν να ανατρέψουν την εξουσία τους και να απαλλάξουν τον λαό από τις αλυσίδες τους.

Στα πλαίσια αυτά είναι και οι δήθεν νέες συνεργασίες με συνδικάτα και συνδικαλιστές που φέρουν στην πλάτη τους βαριά αμαρτήματα, που έβαλαν πλάτη να περνούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και συνδιαμόρφωναν τις αντεργατικές πολιτικές. Μ’ αυτούς έχουν προαποφασίσει να μας σύρουν η ομοσπονδία και το σωματείο μας.

Όταν μας ανακοίνωσε την απόφασή του ο πρόεδρος Κ. Γιαννακάκης στο ΔΣ του ΕΡΜΗ και την “υπόσχεση” που έδωσε την προηγούμενη μέρα στο Επ. Επιμελητήριο χωρίς να ενημερώσει κανένα και χωρίς να γίνει συζήτηση πιο πριν, αντιδράσαμε και του αντιπροτείναμε να πάμε μόνοι μας αν κλάδος κι αν χρειαστεί να κλείσουμε και το αεροδρόμιο.

Δεν μπορεί να παίρνει τέτοιες αποφάσεις μόνος του και να μας επιβάλλει να συμμαχήσουμε με το έτσι θέλω, να συρθούμε πίσω από την ΓΣΕΒΕΕ, το αντίστοιχο της συμβιβασμένης-ξεπουλημένης ΓΣΕΕ στους ΕΒΕ.

Όσο κάτι για μάσκες που πέσανε που ξεστόμισε, να του πούμε πως εμείς σαν παράταξη μάσκα δεν είχαμε ποτέ, όλοι μας γνωρίζουν. ΣΕ ΤΟΥΤΑ ‘ΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕ ΠΙΑΝΕΙ.

Άλλοι φορούν το προσωπείο του δήθεν ακομμάτιστου, κρύβονται κάτω από προβιές, κι επαινούν τον τέως (παρά τις φιλότιμες σας προσπάθειες) υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μαγκριώτη στην εφημερίδα του ΕΡΜΗ ανυπόγραφα προεκλογικά λέγοντας πως “έχουν εκπλαγεί ευχάριστα από την στήριξή του στον κλάδο” την διάρκεια της διαμόρφωσης του νόμου Βορίδη. Προσπάθησε να στηρίξει δηλαδή το κόμμα, και τον τέως υπουργό που απαιτούσαν λυσσαλέα τότε τον ενιαίο συντελεστή 3, και όλο τον νομό μία έδρα. Στον μικρόκοσμο που ζούμε όλοι γνωριζόμαστε πια, κι εδώ να τους πούμε πως το κακό δεν έγκειται στον εάν είναι κάποιος κομματικοποιημένος, όλοι κόμματα ψηφίζουμε, αλλά στο εάν έβαλε και βάζει πλάτη να εφαρμοστούν αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές και εάν είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί και πόσο μ’ αυτές.

Γνωρίζουμε επίσης την παλιά σας προσφιλή τακτική του “λασπώματος” με τα γνωστά παπαγαλάκια που θα ξαμολήσετε, ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ και σας προκαλούμε.

Όσον αφορά το θέμα των συμμαχιών, εμείς έχουμε διαλέξει “στρατόπεδο” από ιδρύσεως της παράταξης, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Υπάρχει άλλωστε η ιδρυτική μας διακήρυξη που είναι σαφής.
Τώρα το γιατί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΠΑΣΥ και την ΟΓΕ, κι όχι με τη ΓΕΣΕΕ, την ΓΣΕΒΕΕ κλπ. ;

Α) Γιατί με την ΓΣΕΕ και να θέλαμε δεν μας θέλουν αυτοί επειδή μας θεωρούν αφεντικά κι άλλης τάξης κοινωνικό στρώμα, (να ποιος διασπά και κάνει διαχωρισμούς) γιατί και να μας θέλανε πάλι δεν θα πηγαίναμε να συμμαχήσουμε μ’ αυτούς που έκαναν το παν βάζοντας πλάτη όλα τα προηγούμενα χρόνια σε κυβερνήσεις και αφεντικά με τους ψευτοδιαλόγους απάτη να σφαγιαστούν τα εργατικά δικαιώματα, απαξίωσαν πλήρως τον συνδικαλισμό, και τον κατάντησαν άμαζο για να κρατούν τις καρεκλίτσες με τους παχυλούς μισθουλάκους και για τις καλές υπηρεσίες που τους προσφέρουν εισπράττουν ανταποδοτικά υπουργιλίκια.

Β) Τα ίδια πάνω κάτω και για την ανύπαρκτη ΓΣΕΒΕΕ τον κοινωνικό έτερο των ψευτοδιαλόγων. Ανύπαρκτη από τα προβλήματα των μικρών ΕΒΕ εδώ και χρόνια, χωρίς να κουνήσει ούτε το μικρό της δακτυλάκι, αφήνοντας τους μικροεπαγγελματίες έρμαια στα λουκέτα, και βορά στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και συμφέροντα. Την ΓΣΕΒΕΕ που πρόσφατα εξέφρασε τη θλίψη της γιατί δεν την καλεί η τρόικα στις συζητήσεις. Μ’ αυτούς που σε σφάζουν δε συζητάς τους πολεμάς, Αρκούνται μόνο στις διαπιστώσεις και στην περιγραφή των προβλημάτων ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα κατόπιν εορτής.

Όσο για τη στάση τους απέναντί μας κατά τη διάρκεια των περσινών κινητοποιήσεων, ακόμη τους θυμόμαστε να παίρνουν σβάρνα τα πρωινάδικα τα στελέχη τους και να απειλούν ακόμα και με μηνύσεις γιατί εμποδίζαμε την ομαλή λειτουργία της αγοράς, και τον τουρίστα λέει να πάει στο κέντρο να ψωνίσει. Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον πρόεδρό μας εάν στο ΕΠ. Επιμελητήριο που πήγε έκανε και καμιά χειραψία με τον κύριο Μανδρινό και τον κύριο Ζορπίδη τον πρόεδρο του επιμελητηρίου που πέρσι όταν επισκεφτήκατε τον Βορίδη, τα φαξ τους έφταναν βροχή στο υπουργείο ώστε να φτιαχτεί ο νόμος στα μέτρα τους, και στα μέτρα του Ανδρεάδη του προέδρου του ΣΕΤΕ.

Να την χαίρεστε την συμμαχία σας, άλλωστε οι μισοί από σας είναι κοινό μυστικό πλέον ότι είστε υπάλληλοί τους, υπάλληλοι του εχθρού μας. (ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ)

Συνδικαλιστές, που τώρα αντιδρούν σαν απατημένες σύζυγοι που τάχα μου δήθεν, ξαφνικά ανακάλυψαν τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος και του μοντέλου δημοκρατίας που στήριζαν τόσα χρόνια και θα συνεχίσουν να στηρίζουν από το νέο τους μετερίζι.

Ξαφνικά μας προκύψατε όλοι ακομμάτιστοι, (ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΙ, ΚΙΣΣΑΔΕΣ, ΔΗΜΟΥ, ΓΙΑΝΑΚΑΚΗΔΕΣ, ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΔΕΣ & ΣΙΑ Α.Ε.) τότε όμως που τα κόμματά σας στήριζαν και σας έστελναν εκλογική πελατεία για να κρατάτε θεσούλες δεν είχατε πρόβλημα να επιδεικνύετε την κομματική σας ταυτότητα και να βάζετε πλάτη στις κυβερνήσεις σας, τώρα που τα κόμματα αυτά απαξιώθηκαν, άλλοι σπεύσατε να φορέσετε νέα προβιά, την προβιά του ακομμάτιστου ή να μετακομίσετε μαζί με τα προικιά σας στον ΣΥΡΙΖΑ που όλοι οι καλοί εργατοπατέρες χωράνε, για να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο σας.

Αυτή τη συμμαχία περιμένατε γι’ αυτό απορρίπτατε κατά ριπάς όλες τις προτάσεις μας εδώ κι ένα χρόνο για κινητοποιήσεις, σε αγαστή συνεννόηση με τη συμβιβασμένη ομοσπονδία, βάλατε πλάτη να περάσουν αναίμακτα μια καραβιά εξοντωτικά μέτρα (νέα μνημόνια, εφαρμοστικοί, κουρέματα ταμείων) υποβάλλοντας σε αγωνιστική απραξία κι εγκεφαλική υποδούλωση ολόκληρο τον κλάδο.

Γ) Αντίθετα η ΠΑΣΕΒΕ έβγαλε ένα ντοσιέ ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα μας, στάθηκε στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή και δικών της αγώνων κατάκτηση ήταν η κατάργηση της βεβαίωσης του ΟΑΕΕ για το ΚΤΕΟ μετά από αλλεπάλληλες παραστάσεις διαμαρτυρίας και παρεμβάσεις στον Κουτρουμάνη, δεν μας την χάρισαν.

Μ’ άλλα λόγια εμείς έχουμε τους συμμάχους μας, που είναι πραγματικοί αγωνιστές, ανιδιοτελείς, και που μπορούμε να τους στηρίξουμε, αλλά και να στηριχτούμε. Αυτό είναι το ενωτικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους του μόχθου από το επάγγελμα, από τη φυλή, ή το χρώμα, αλλά από την τάξη που ανήκουν.

Στην τάξη που έχει στην ιδιοκτησία της τα μέσα παραγωγής, τον πλούτο, άρα και την εξουσία, την αστική και στην εργατική τάξη που εργάζεται σκληρά, δουλικά, στα μέσα παραγωγής για να παράγει αυτόν τον πλούτο που της τον κλέβουν.