Μεταφορά Μαθητών με Ταξί στη Λακωνία


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑσ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑσ ΤΑΞΙ
ΘΡΑΚΗΣ 1 ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τ.Κ. 20100
ΤΗΛ. 27410 24844 FAX. 27410-26900
E-MAIL. taxi.peloponnisou@gmail.com
Κιν.: 6944189676,  6932388771
                                                                        Κόρινθος 14 Σεπτεμβρίου 2012
                                                                                     Αρ. Πρωτ.: 62
 Εξαιρετικώς Επείγον
Τον
Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη

Κοινοποίηση: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί
  
ΘΕΜΑ: «Μεταφορά Μαθητών στην Λακωνία»

Κύριε Υπουργέ

Σας διαβιβάζουμε τα:   
1) το υπ. Πρωτ.: 31/07-9-12 Έγγραφο του Σωματείου Ταξί Σπάρτης «Η ΑΠΕΛΛΑ»,  
2) το υπ. Πρωτ.: 27/11-9-12 του Σωματείου Ταξί και Αγοραίων Ν. Λακωνίας «Ο ΕΥΡΩΤΑΣ» και  
3) το από 11-9-12 (κοινό) Ενημερωτικό Δελτίο -ήδη κοινοποιηθέν και προς Εσάς- των δύο προαναφερόμενων Σωματείων και, επιπροσθέτως, του Μεταφορικού-Τουριστικού Συνεταιρισμού Ράδιο Ταξί Γυθείου.

Από όλα αυτά τα προαναφερόμενα Έγγραφα των εν λόγω Οργανώσεων, εκπροσώπων των αυτ/στών ιδιοκτητών ταξί της Λακωνίας, προκύπτει ότι οι ιδιοκτήτες/εκμεταλευτές ταξί μετέφεραν τα προηγούμενα χρόνια τους μαθητές του νομού, που ήταν αναγκαίο και προβλεπόταν να μεταφερθούν με ταξί, μέσω του ΚΤΕΛ Λακωνίας Α.Ε. που αναδεικνυόταν ως μοναδικός ανάδοχος του έργου στο  νομό Λακωνίας, με κρατήσεις (προμήθειες) μεταξύ 23% και 75% περίπου. Το ίδιο άλλωστε καθεστώς συνέβαινε και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου· σχετικά με το θέμα, σας έχουμε κοινοποιήσει το υπ. αρ. Πρωτ.: 60/04-9-12 Έγγραφό μας που απευθύναμε προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη.

Σήμερα, ήδη λήξασα η πρώτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς 2012-2013, το σύνολο των ιδιοκτητών/εκμεταλευτών των ταξί που εμπλέκονται στις μεταφορές των μαθητών, δεν συμμετέχουν στα δρομολόγια για τους λόγους που επικαλούνται στα προαναφερόμενα έγγραφά τους. Συνεπώς είναι προφανέστατο ότι έχει ήδη προκύψει αδυναμία του προηγούμενου συμβασιούχου (ΚΤΕΛ Λακωνίας Α.Ε.) να εκτελέσει μεγάλο μέρος των δρομολογίων και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Μεταφοράς Μαθητών και στην 47/6-9-12 Εγκύκλιό σας που την συνόδευσε, θα πρέπει όλα αυτά τα δρομολόγια, καθώς και τα τυχόν νέα δρομολόγια, να ανατεθούν άμεσα, κατόπιν διαπραγμάτευσης, χωρίς προκήρυξη στον μεταφορέα που θα αποδεχθεί την απομείωση του κόστους που προβλέπεται στην εν λόγω Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου.

Ως φαίνεται από τα προαναφερόμενα έγγραφα, οι μεταφορείς ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές ταξί, έγκαιρα και με τον πιο επίσημο, κρυστάλλινο και κατανοητό τρόπο έχουν γνωστοποιήσει στους αρμόδιους και προς κάθε κατεύθυνση, ότι  αναλογιζόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Χώρας, τις περικοπές που έχουν υποστεί όλοι οι κλάδοι εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, αποδέχονται το ποσοστό απομείωσης που ορίζεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και προκειμένου να συμβάλλουν στην τιτάνια προσπάθειά σας για την περιστολή των δαπανών και για τον εξορθολογισμό στην μεταφορά των μαθητών, προσφέρουν σε όλα τα δρομολόγια (υπάρχοντα, τροποποιημένα και νέα) μεταφοράς μαθητών με ταξί, και τα οποία όμως θα ανατεθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, απευθείας -χωρίς μεσάζοντες- σε ιδιοκτήτες ταξί, περαιτέρω έκπτωση επί του ποσού για κάθε δρομολόγιο, πέρα από το προβλεπόμενο και επιβληθέν από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ποσοστό απομείωσης, τουλάχιστον, + από έξι (6%) έως δέκα 10% επιπλέον. Είναι προφανέστατο ότι απ’ αυτή την πρόταση προκύπτει περαιτέρω -μεγάλο- όφελος για το Δημόσιο.

Δεδομένης της αδυναμίας εκτέλεσης μέχρι σήμερα του συνόλου σχεδόν των δρομολογίων με ταξί στην Λακωνία και προφανέστατης της μέγιστης ωφέλειας και εξυπηρέτησης του Δημοσίου συμφέροντος, καθίσταται αναγκαίο το ξεκαθάρισμα της κατάστασης και η άμεση πρόσκληση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών/εκμεταλλευτών ταξί για να μεταφέρουν τους μαθητές. Ήδη τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης της Σπάρτης υπολειτουργούν και από την αδυναμία μεταφοράς των μαθητών στην Λακωνία εμφανίζονται οι πρώτες κοινωνικές επιπτώσεις και αντιδράσεις από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, που, ενδεχόμενα, θα μεγιστοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα και με κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν να προβούν οι μεταφορείς ταξί, όπου θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία να διαμαρτύρονται, να διεκδικούν να μεταφέρουν τους μαθητές άμεσα, με ακόμη χαμηλότερο κόστος, χωρίς μεσάζοντες, και οι αρμόδιοι να μην κινούνται άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών με τα ταξί στην Λακωνία και, εφόσον Εσείς κρίνετε, την άμεση αποστολή οδηγιών προς τους αρμόδιους.       

Με Εκτίμηση!
Για το Περιφερειακό Συμβούλιο ταξί Πελοποννήσου

         ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ
    
           Ιωάννης Κορδώσης                                          Πέτρος Καραλής       










Για να αποθηκεύσετε τα έγγραφα στο pc σας πατήστε Download στο κάτω μέρος των εγγράφων...

Για λήψη του εγγράφου →   ΕΔΩ