Συνάδελφε ταξιτζή


22/4/2012

          Βρισκόμαστε αντιμέτωποι, μαζί με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους και όλους τους εργαζόμενους, στην βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε. και μονοπωλίων
          Τα μονοπώλια, επιδιώκουν να φορτώσουν τα βάρη και τις συνέπειες της κρίσης τους, στα μόνιμα υποζύγια, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Οι κυβερνήσεις τους προωθούν μείωση μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Επιβάλουν νέους δυσβάσταχτους φόρους, «την εισφορά  αλληλεγγύης», «τα χαράτσια της ΔΕΗ» την μείωση του αφορολόγητου. Με την φοροεπιδρομή που έχουν επιβάλει μας καλούν να πληρώσουμε φόρους για εισοδήματα που ποτέ δεν αποκτήσαμε.
           Παραδίδουν πλήρως την δημόσια παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την κοινωνική ασφάλιση στο μεγάλο κεφάλαιο. Η άγρια περικοπή μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις και η φτώχεια των λαϊκών στρωμάτων έχουν οδηγήσει και στη μείωση του δικού μας μεροκάματου. Χιλιάδες είναι οι αυτοαπασχολούμενοι που πνίγονται στα χρέη.
          Η κατρακύλα στις τιμές των αδειών, η άνοδος στα επιτόκια των δανείων, οι τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα, στα ασφάλιστρα, στην συντήρηση του αυτοκινήτου μας, δείχνει που πάει το πράγμα για τον μεροκαματιάρη ταξιτζή. Με το νομοσχέδιο για την «απελευθέρωση του επαγγέλματος», που το ΚΚΕ ήταν σταθερά αντίθετο, μας δίνουν το τελειωτικό χτύπημα.   
                                          
Συνάδελφε ταξιτζή
          Δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα, διεκδικώντας το δικαίωμά μας στο μεροκάματο, το δικαίωμά μας να μπορούμε να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.
          Δώσαμε έναν αγώνα πρωτόγνωρο και  μαζικό που αφήνει παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται. Δεχτήκαμε την αλληλεγγύη άλλων κλάδων και δυνάμεων, την στήριξη της ΠΑΣΕΒΕ και του ΠΑΜΕ.
          Ο αγώνας αυτός είχε αποτελέσματα.
          Συσπείρωσε τον κλάδο ενάντια στις δυνάμεις που θέλουν την καταστροφή του αυτοαπασχολούμενου ταξιτζή και έβαλαν εμπόδια για να μην περάσουν εύκολα τα μέτρα «απελευθέρωσης» που έχουν σχεδιάσει αρκετά χρόνια πριν. Έδωσε ορισμένες μικρές νίκες όπως η κατάργηση της διάταξης για το ΚΤΕΟ. Απέδειξε στους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν σε βάρος των μικρών ταξιτζήδων και στις δυνάμεις που τους υπηρετούν, ότι τα σχέδιά τους δεν μπορούν να υλοποιηθούν με ευκολία.
          Έβαλε εμπόδια στην πολιτική αυτή που ενισχύει τα μονοπώλια σε κάθε κλάδο της οικονομίας, έτσι ώστε να μετατραπούν οι αυτοαπασχολούμενοι είτε σε ανέργους, είτε σε φτηνό ευέλικτο προσωπικό των μεταφορικών εταιριών.

Συνάδελφε ταξιτζή
          Τώρα μπορείς να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα με βάση την πείρα σου και τον αγώνα που έδωσες τον τελευταίο χρόνο.
          Τώρα ξέρεις ποιοι είναι οι εχθροί σου και ποιοι στήριξαν τον αγώνα σου για την επιβίωση.
          Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, από κοντά και ο πάντα πρόθυμος ΛΑΟΣ υλοποιούν ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο για την καταστροφή μας. Είναι στάχτη στα μάτια οι υποτιθέμενες διαφοροποιήσεις τους (Ραγκούσης, Βορίδης κλπ). Από κοινού έχουν αναλάβει και συμφωνήσει να υλοποιήσουν το ίδιο πράγμα: κέρδη για τα μονοπώλια, φτώχεια και ανεργία για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.
          Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΣΑΤΑ και ΠΟΕΙΑΤΑ, πιστές στην πολιτική των κομμάτων τους, έβαλαν πλάτη για να περάσουν τα μέτρα που παραδίδουν τον κλάδο στο μεγάλο κεφάλαιο. Σήμερα σπέρνουν τον εφησυχασμό, λέγοντας ότι ο νέος νόμος είναι λιγότερο κακός.
          Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν αναλάβει εργολαβικά τον αποπροσανατολισμό και το ξεφούσκωμα των αγώνων, σήμερα ζητάνε να στηρίξεις στις εκλογές αυτούς που σε καταστρέφουν. Αυτούς που συμφωνούν τελικά με την θέση της Ε.Ε. ότι για την Ελλάδα, «οι αυτοαπασχολούμενοι είναι διαρθρωτικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί».
Συνάδελφε ταξιτζή
          Αποδείχτηκε ότι ο οργανωμένος αγώνας, όπως χρόνια τόνιζαν οι κομμουνιστές, με πείσμα, αντοχή, λαϊκή αλληλεγγύη και υποστήριξη, είναι μονόδρομος για να παρεμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις κυβέρνησης - τρόικας.
          Για να είναι ο αγώνας αποτελεσματικός, για να έχει προοπτική, χρειάζεται, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι να ξεμπερδεύουν με τις αυταπάτες και τα ιδεολογήματα των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ οριστικά και μαζικά  το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τους δορυφόρους τους.
          Είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφώσουν τη δική τους συμμαχία και να παλέψουν για ριζικές αλλαγές. Να επιβάλλουν τη δική τους εξουσία, τη μοναδική που μπορεί να εξασφαλίσει σήμερα την λαϊκή ευημερία, αποδεσμεύοντας τη χώρα από την Ε.Ε. και κοινωνικοποιώντας τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής.
            Μοναδική ρεαλιστική προοπτική και για τους αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο των μεταφορών είναι ο Αγώνας για άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας, χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση, για δημόσια κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα μεταφοράς που θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά, ικανοποιητικό μεροκάματο, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και πλήρη κάλυψη ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
          Η συμπόρευση με την πρόταση του ΚΚΕ και η ισχυροποίησή του είναι προϋπόθεση για να εμποδιστούν τα αντιλαϊκά τους σχέδια, για να γίνει ο λαός ισχυρός. Να ορθωθούν σήμερα εμπόδια, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές προς το συμφέρον των ανθρώπων του μεροκάματου.
Συνάδελφε ταξιτζή
          Όλο το προηγούμενο διάστημα είχες και θα συνεχίσεις να έχεις στο πλάι σου τις δυνάμεις του ΚΚΕ στον κλάδο, που πρωτοστάτησαν σε όλες τις μάχες και το κυριότερο, στην οργάνωση των δυνάμεων και στον προσανατολισμό του αγώνα, στο να ξεσκεπαστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που έβαζαν εμπόδια.
          Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που από την αρχή ήταν ενάντια σε κάθε μορφή απελευθέρωσης, υπερασπίστηκε το δικαίωμα του αυτοαπασχολούμενου στο ταξί να μπορεί να ζει από τη δουλειά του.
         Το ΚΚΕ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει και μέσα στη βουλή, για τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων ταξιτζήδων για τα συμφέροντα όλων των ΕΒΕ, για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης.
          Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε για τη θύελλα που έρχεται, πρωτοστάτησε στην δημιουργία των Λαϊκών Επιτροπών, κάλεσε σε οργανωμένη άρνηση πληρωμών σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς.
          Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που όχι μόνο θεωρεί ότι ο πλούτος ανήκει στον εργαζόμενο λαό, αλλά παλεύει καθημερινά για να τον αποκτήσει, μπαίνοντας μπροστά για να δημιουργηθεί μια λαϊκή συμμαχία που θα μπορέσει να το επιβάλλει ανατρέποντας την οικονομική και πολιτική κυριαρχία των μονοπωλίων.
Συνάδελφε ταξιτζή
          Στις 6 Μάη δίνουμε μια μάχη ακόμα. Και στη μάχη αυτή στήριξε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Στήριξε την δύναμη που και την επόμενη μέρα θα είναι στο πλάι σου.
          Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ, μαζί με την ενωμένη λαϊκή πάλη, μπορεί να βάλει εμπόδια στη νέα θύελλα που έχουν αποφασίσει να φέρουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οι κάθε είδους συνοδοιπόροι και οι παραφυάδες τους.
          Στις βουλευτικές εκλογές μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να δώσει πνοή στους αγώνες, να ενισχύσει την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, να δώσει προοπτική.


ΚΟΒ  ΤΑΞΙ
της Αχτίδας  ΕΒΕ
της Κ. Ο. Αττικής