Σύστημα αναγγελίας αιμοκαθάρσεων για Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης




ΘΕΜΑ: “Σύστημα αναγγελίας αιμοκαθάρσεων για Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης".


Στα πλαίσια ενεργοποίησης του συστήματος αναγγελίας αιμοκαθάρσεων, μέσω διαδικτύου από το site του εοπυυ, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη συνεργασία:
από την πέμπτη 15  μαρτίου  2012 θα αναγγέλλονται οι αιμοκαθάρσεις, που πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου από το site του εοπυυ (www.eopyy.gov.gr).
Από αυτή την ημερομηνία και μετά καμία αιμοκάθαρση δεν θα αποζημιώνεται από τον εοπυυ (σε ασφαλισμένους, σε μχα και μτν), εάν δεν έχει αναγγελθεί σε πραγματικό χρόνο εισόδου και εξόδου του ασφαλισμένου σε οποιαδήποτε μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης (μχα) ή μονάδα τεχνητού νεφρού (μτν) της χώρας.
Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την ηλεκτρονική υπηρεσία αναγγελίας ιμοκαθάρσεων θααναρτηθούν  στον διαδικτυακό χώρο του εοπυυ στις επόμενες μέρες (πιθανή ημερομηνία 15-3-2012).για να μπορέσετε να αναγγείλετε ηλεκτρονικά τις αιμοκαθάρσεις πρέπει πρώτα να έχετε πιστοποιηθεί ως προμηθευτής υγείας και να έχετε ενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας. Από την παρασκευή 9 μαρτίου 2012 η πιστοποίηση θα είναι διαθέσιμη στο site του εοπυυ. Η εκτύπωση της αναγγελίας αιμοκάθαρσης (εξιτήριο) από το site του εοπυυ, θα συνοδεύει ταπαραστατικά και τα τιμολόγια, τα οποία κατατίθενται στην κατά τόπους περιφερειακή υπηρεσία εοπυυ (πρώην υπαδ), σύμφωνα με το γεν. Έγγραφο 915/31-1-2012 προκειμένου να αποδοθούν οι αντίστοιχες δαπάνες. Σε περίπτωση αδυναμίας σύνδεσης με το διαδίκτυο, θα αποστέλλεται μέσω fax στο 210 3823974 αιτιολογημένα, με την υπογραφή του υπευθύνου ή αναπληρωτή της μονάδας. Ευνόητο είναι ότι θα κατατίθενται το αποδεικτικό του fax και το αντίστοιχο εξιτήριο, όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία του ασφαλισμένου (ονοματεπώνυμο, αμ, αμκα, υπογραφή, ώρα προσέλευσης & αποχώρησης).
Ο διευθυντης σχεδιασμου
        ι. Βαφειαδης




Για την λήψη ολόκληρης ΕγκυκλίουΕΔΩ