Σχέδιο Νόμου - Δημόσια διαβούλευση για ραδιοδίκτυα (07/03/12)

Το παρακάτω κείμενο (άρθρο 27) είναι απόσπασμα από το Σχέδιο Νόμου για την «Οργάνωση και Λειτουργία του Τομέα ηλεκτρονικών Υπηρεσιών» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον Υπουργό Υποδομών μεταφορών & Δικτύων Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη. Στο άρθρο 27 συμπεριλαμβάνεται άρθρο σχετικό με τα ειδικά ραδιοδίκτυα (ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ).
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
Άρθρο 27
Ειδικά ραδιοδίκτυα
1. Η εγκατάσταση και λειτουργία ειδικών ραδιοδικτύων τελεί υπό καθεστώς Γενικής Άδειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου αλλά δεν απαιτείται υποβολή Δήλωσης Καταχώρησης στην Ε.Ε.Τ.Τ..
2. Προκειμένου περί εγκατάστασης και λειτουργίας ειδικών ραδιοδικτύων στους ελεγχόμενους από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) χώρους αερολιμένων, απαιτείται η προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της.
3. Οι όροι λειτουργίας των ειδικών ραδιοδικτύων για επιβατηγά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης με μετρητή (ΤΑΞΙ) καθορίζονται από τις αρμόδιες Περιφέρειες και δεν σχετίζονται με τη διαδικασία χορήγησης των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων.
4. Κάθε ένωση ή συνεταιρισμός επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης με μετρητή (ΤΑΞΙ) έχει δικαίωμα να ενταχθεί σε καθεστώς γενικής άδειας για την εγκατάσταση και λειτουργία ειδικού ραδιοδικτύου, χωρίς περιορισμό. Η παρούσα διάταξη αφορά τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και δεν θίγει διατάξεις της νομοθεσίας που διέπουν το πλαίσιο λειτουργίας των επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης με μετρητή (ΤΑΞΙ).
σελίδα για την διαβούλευση  http://www.opengov.gr/yme