ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε
Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778
E-mail: oebesna@otenet.gr
Αρ. αρχείου: Φ018/Β1/4 Πάτρα 10/2/2012
Αρ. πρωτoκ: 58/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας συμμετέχει στη σημερινή και αυριανή 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ. 
Σύσσωμος ο κόσμος των Ε.Β.Ε. αντιδρά και αντιτίθεται στα σκληρά μέτρα του μνημονίου που συμφωνήθηκαν μεταξύ του πρωθυπουργού και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας. Απορρίπτει κατηγορηματικά τα βάρβαρα και αντικοινωνικά αυτά μέτρα τα οποία οδηγούν στην φτώχεια και την καταστροφή την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Τα νέα μέτρα που συζητούνται αυτές τις μέρες από την ελληνική κυβέρνηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας και το νέο μνημόνιο που έρχεται με νέες περικοπές ιδιαίτερα στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους θα οδηγήσουν στον όλεθρο όλο τον ελληνικό λαό. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από νέες εξαγγελίες οι οποίες διακυβεύουν βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα που είχαν αποκτηθεί με αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιαλλαξίας και εξόντωσης του κοινωνικού κράτους είναι η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. 
Καλούνται όλοι οι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές να συμμετέχουν τις επόμενες μέρες και ώρες στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αρχής γενομένης από σήμερα 10 Φεβρουαρίου στις τοπικές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 11 το πρωί στην πλατεία Όλγας και πλατεία Γεωργίου.
                                         Για την Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α
                -Ο-                                                -Ο-
       Πρόεδρος                                   Γεν. Γραμματέας

 Παναγιώτης Σκέντζος                   Δημήτριος Νικολακόπουλος