Αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. (03/02/12)



Εάν οι πολιτικοί θέλουν μια φορά κρέμασμα στο σύνταγμα εσείς συνδηκαλισταραδες θέλετε 100 φόρες κρέμασμα. Μας βάλατε τον νόμο για να αλλάξουν κατηγορία στον Ο.Α.Ε.Ε όσοι φυσικά θέλουν, και όχι όσοι μπορούν, ΓΙΑΤΙ δεν μπορεί κανένας ΡΕ. δεν μάθατε ότι δεν έχει καθόλου δουλειά έξω και δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τηντρέχουσα δόση στον Ο.Α.Ε.Ε. ΡΕ. αλά ποιος από εσάς δούλεψε για να ξέρεται τι γίνετε έξω. Γιατί δεν φωνάζετε ΡΕ να μπορεί και ο ταξιτζής να κλήση την επιχείρηση του και τα βιβλία του όπως κάθε άλλος ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε χωρίς να έχει εξοφλήσει της ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. Γιατί δεν κάνετε μια απεργία για να αποδεσμεύσετε την ασφαλιστική βεβαίωση από το Κ.Τ.Ε.Ο ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. Θα πάτε και θα πείτε ναι σε έναν νόμο για τα ταξί που θα παίρνει τα μισά από τα όποια χρήματα η εφορία και τα άλλα μισά ο Ο.Α.Ε.Ε. ΡΕΕΕΕΕ. Κάνετε κοκορομαχίες μόνο και μόνο για την δική σας εξασφάλιση και την δική σας προβολή ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. Δεν μάθατε ποτέ ότι όποιος δεν έχει τίποτα δεν φοβάται τη θα χάση απλός γιατί δεν έχει τίποτα. Δεν σας προσάπτω κανένα χαρακτηρισμό γιατί σέβομαι τους χαρακτηρισμούς. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Το παραπάνω κείμενο που παραθέτω αυτούσιο μου το «ανέβασε» στον τοίχο μου στο facebook, ο συνάδελφος, πρώην μέλος των Δ.Σ. ΣΑΤΑ, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, ακόμα και της Γενικής Συνομοσπονδίας (ΦΑΝΤΑΣΜΑ) Αυτοκινητιστών Ελλάδας Γιώργος Κίτσιος. Ο Γιώργος, προφανέστατα, για να μου το «ανεβάζει» στον τοίχο μου με θεωρεί συνυπεύθυνο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Για το θέμα που θέτει ο Γιώργος, για τον Ο.Α.Ε.Ε. και την αδυναμία καταβολής των ασφαλίστρων θα του προτείνω να μπει και να διαβάσει προσεκτικά το κείμενο ΕΔΩ. Επίσης του υπενθυμίζω, ότι συνδικαλιστές του Κλάδου που δεν εργάζονται είναι ελάχιστοι και αυτός τους ξέρει πολύ καλά· εγώ φυσικά δεν είμαι ένας απ’ αυτούς, οπότε οι γενικεύσεις του αδικούν πολλούς και δεν ωφελούν τον διάλογο.
Εν πάση περιπτώσει δέχομαι το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί, ελπίζω το ίδιο να πράξουν τα υπόλοιπα μέλη -ιδιαίτερα ο αγαπητός Πρόεδρος και το υπόλοιπο Προεδρείο του Κλάδου-, που ενώ παράλληλα με το κορυφαίο θέμα του νομοσχεδίου, τρέχουν επίσης σοβαρότατα θέματα επιβίωσης των συναδέλφων μας (αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, μαθητικά δρομολόγια, αστυνομική αυθαιρεσία -στις μεγάλες πόλεις κυρίως- στα αναμένοντα στις γεμάτες πιάτσες ταξί κλπ), το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει ποτέ μετά την εκλογή και τη συγκρότησή του σε Σώμα, δηλαδή από το 2ο 15μερο του Νοέμβρη. Αν είναι δυνατόν!!!
Αντί να καιγόμαστε για το σοβαρότατο θέμα του Ο.Α.Ε.Ε. και της αδυναμίας καταβολής των ασφαλίστρων από το σύνολο σχεδόν του Κλάδου κάνουμε κάποια έγραφα, κάποιες τυπικές συναντήσεις και μέχρι εκεί. Φωνάζουν οι συνδικαλιστές, μεταφέρουν την αγωνία και την απελπισία των συναδέλφων μας και εμείς περιμένουμε τον κ. Κουτρουμάνη πότε επιτέλους θα το καταλάβει. Όταν σε λίγο καιρό εξαθλιωθούν οι πάντες και ο ετοιμόρροπος Κλάδος καταρρεύσει εξαιτίας (και) των ασφαλίστρων και της ασφαλιστικής ενημερότητας (ΚΤΕΟ κλπ) του ΟΑΕΕ, τότε θα είναι αργά. Ακόμη και αιτία αυτόνομης απεργίας αποτελεί αυτό το θέμα, αν δηλαδή ο κ. Κουτρουμάνης συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα κερδίζοντας χρόνο και απαντώντας με αοριστολογίες. Άμεσα, τώρα, πιεστικά, το Προεδρείο της Ομοσπονδίας θα πρέπει να  ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας να θεσμοθετήσει νέες ασφαλιστικές κατηγορίες, πολύ χαμηλότερες από τις ισχύουσες (ξεκινώντας λίγο πάνω από την υψηλότερη του ΟΓΑ), στις οποίες να εντάσσονται (προαιρετικά) όσοι –και για όσο διάστημα- αδυνατούν να καταβάλουν (δηλαδή σχεδόν όλοι) τις προβλεπόμενες από την ασφαλιστική τους κατηγορία εισφορές.

Σωτήρης Ροϊνός
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί