Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί Δυτ. Ελλάδας: Συγκρότηση σε ΣΩΜΑ (28/11/11)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΞΙ & ΑΓΟΡΑΙΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αράτου αρ.21, 262 21 ΠΑΤΡΑ, Τηλ.2610.274.047 Fax : 2610.275.778
Κιν.: 6977 - 423.480, 6972 - 726.670


ΑΡ.ΠΡΩΤ: ΠΑΤΡΑ 28 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο και Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί.

Κοινοποίηση: Περιφερειακά Συμβούλια, Σωματεία & Ρ.
Ταξί όλης της χώρας.

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγέντος Διοικητικού μας Συμβουλίου. Εκτίμηση των εξελίξεων στον κλάδο.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 στην Πάτρα, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Περιφερειακού μας Συμβουλίου. Η σύνθεσή του, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γεώργιος Σίδερης.
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Παπούλιας.
Γ. Γραμματέας: Νικόλαος Λουκόπουλος.
Μέλη: Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Ανδρέας Μέρμελας.

Ομόφωνα εκφράστηκαν στη συνέχεια τα συγχαρητήρια τόσο στο νέο Δ.Σ. της ΠΟΕΙΑΤΑ, όσο και στα νέα Δ.Σ. όλων των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας για την πρόσφατη εκλογή τους.

Αναπτύχθηκε επίσης έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις στον κλάδο μας ο οποίος συνίσταται στα παρακάτω:

Η εύθραυστη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Πατρίδα μας σε συνδυασμό με τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που υπαγορεύουν οι τοκογλύφοι δανειστές μας, απαιτούν την από μέρους μας περαιτέρω ένταση της προσοχής μας. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται «δεδομένο», παρά την ευνοϊκή για εμάς (φαινομενικά τουλάχιστον) αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο ΥΜΕ. Ο κλάδος θα ηρεμήσει μόνο όταν οι οποιεσδήποτε προθέσεις, σκέψεις, ρυθμίσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες περί «εκσυγχρονισμού μας», αποτυπωθούν ξεκάθαρα και ευκρινώς στο σχέδιο νόμου που απαιτείται να περιέλθει σε γνώση μας και να τύχει της ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΜΑΣ πριν την εισαγωγή του για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.
Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε θεωρώντας ότι οι ανυπέρβλητοι αγώνες μας έχουν προκαθορίσει την όποια ευνοϊκή αντιμετώπισή μας. Βεβαίως και έχουν συμβάλει στο γεγονός ότι αντιμετωπιζόμαστε πλέον από διαφορετική «πολιτική οπτική γωνία». Τα καρτέλ όμως (ας μην έχουμε αυταπάτες), δεν υποχωρούν εύκολα. Γι αυτό εμείς πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση δεδομένων των κάτωθι:

1. Των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων εντός των οποίων απαιτείται λύση του θέματός μας. Στις 31-12-2011 εκπνέει η απαγόρευση έκδοσης νέων αδειών. Άρα, πριν την ημερομηνία αυτή θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία.
2. Στις 7 Δεκεμβρίου ψηφίζεται στην Βουλή ο προϋπολογισμός του έτους 2012.
3. Στις 12 Δεκεμβρίου έρχεται εκ νέου στην χώρα μας το κλιμάκιο της τρόικας για έναν ακόμη έλεγχο. Έχει ήδη συμφωνηθεί, ότι πριν έρθει, θα υπάρχει ήδη κατατεθειμένο στην Βουλή το «πολυνομοσχέδιο σκούπα», στο οποίο θα εμπεριέχονται ρυθμίσεις (μεταξύ άλλων) και για τις επονομαζόμενες «διαρθρωτικές προσαρμογές», το άνοιγμα δηλαδή των κλειστών επαγγελμάτων. Εύκολα γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΑΞΙ. Όλα θα κριθούν εντός των επόμενων 6-7 ημερών.
4. Μας ανησυχεί σφόδρα το γεγονός ότι ο νέος Υπουργός κ. Βορίδης, μετά την συνάντηση της παρελθούσας Πέμπτης 24-11-2011 με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο και όλα συζητούνται εξ αρχής». Η δήλωση αυτή έχει για μας διττή ανάγνωση: α) εγκατάλειψη των όσων καταστροφικών για τον κλάδο προέβλεπε το σχέδιο νόμου Ραγκούση με ταυτόχρονη αποδοχή των δικών μας βασικών θέσεων έτσι όπως αυτές είναι αποτυπωμένες στο έγγραφο της ΠΟΕΙΑΤΑ με ημερομηνία 20/9/2011 και Α.Π:523 και β) τον απευκταίο για μας «ελιγμό» του νέου Υπουργού, προκειμένου, κερδίζοντας χρόνο, να βρεθούμε προ τετελεσμένων. Προσβλέπουμε στην πρώτη εκδοχή ενώ ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένοι (βάσει και των αποφάσεων του Συνεδρίου μας) να βρισκόμαστε σε διαρκή ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ για να αντιμετωπίσουμε την δεύτερη.
5. Θεωρούμε δεδομένη την ΑΝΕΥ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΕΩΝ διατήρηση των «κόκκινων γραμμών μας» (Α.Π:523/20-9-2011) στο σύνολό τους. Η καθοριστική για την συνοχή μας, ως κλάδου, αυτή παράμετρος καθίσταται εκ των ων ουκ άνευ. Παραλλήλως, η χωρίς περιστροφές από μέρους μας διαπραγμάτευση, θα προσδώσει άλλο κύρος και οντότητα στο νεοεκλεγέν Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, η σύνθεση του οποίου (εκ πρώτης όψεως) παρήγαγε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις επαναφέροντας στο συνδικαλιστικό προσκήνιο ζητήματα που συμβάλουν στην εσωστρέφειά μας (τοπικιστική προσέγγιση) και που όλοι μαζί, είχαμε ξεπεράσει στο πρόσφατο παρελθόν. Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί τόσο η βασιμότητα των ισχυρισμών αυτών όσο και η άνευ κραδασμών πορεία μας. Διότι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Εκφράζουμε απεριφράστως την αισιοδοξία μας για τα επερχόμενα. Δηλώνουμε ταυτοχρόνως ότι είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αντιδράσουμε πιο δυναμικά από πριν σε οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσης της επαγγελματικής μας υπόστασης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Το παρελθόν μας προοιωνίζεται το μέλλον.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Σίδερης                   Νικόλαος Λουκόπουλος