Απόψεις - Θέσεις - Προτάσεις Λευτέρη Τερζάκη: Πρώην προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (13/11/11)

Μία ολόκληρη εβδομάδα πέρασε ήδη από τη διενέργεια του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα προέκυψε και σημαντική αλλαγή στην κεντρική πολιτική σκηνή της Χώρας μας με κορυφαίο γεγονός για τον Κλάδο μας την υποβάθμιση και αποπομπή του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.
Για όλες αυτές τις εξελίξεις, για τα αποτελέσματα του Συνεδρίου και των μελών που εξελέγησαν για τη Νέα Διοίκηση και για το γιατί δεν συγκροτήθηκε ακόμα σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο, απόλυτο σκοτάδι και νεκρική σιωπή από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Έτσι οι συνάδελφοι για ενημέρωση αναζητούν υπεύθυνη διαδικτυακή ενημέρωση από ιστοσελίδες Περιφερειακών συμβουλίων και τοπικών πρωτοβάθμιων Σωματείων, καθώς και στα εξαιρετικά γκρουπ που έχουν δημιουργήσει πολλοί συνάδελφοι στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.
Το μικρό σε αριθμό μελών αλλά τεράστιο σε απήχηση στον Κλάδο Σωματείο ¨Η ΑΠΕΛΛΑ¨, των Ιδιοκτητών Ταξί της Σπάρτης, δικαιωματικά έχει κερδίσει από πολύ καιρό την εμπιστοσύνη για άμεση και έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων από όλη τη Χώρα. Δημοσιεύει και τροφοδοτεί όλα τα site που ασχολούνται με τα ζητήματα του ταξί μέσα και έξω από τη Χώρα μας· ακόμη και δημοσιογραφικές πύλες, portals, αντλούν από αυτή τη σελίδα θέματα για τον Κλάδο. Από εκεί πληροφορήθηκα και εγώ τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Συνεδρίου, τη σταυροδοσία σε όλους τους συνδυασμούς και από την ίδια ιστοσελίδα ενημερώνουμε καθημερινά για όλες τις εξελίξεις και απόψεις.
Από εκεί φρέσκαρα τη μνήμη μου για όσα είπε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων στις 2-8-11 ο νέος Υπουργός που αντικατέστησε τον Γιάννη Ραγκούση, κύριος Μάκης Βορίδης. Πράγμα που συνιστά και διαμορφώνει αισιόδοξη εξέλιξη και απαλλαγή του Κλάδου από τις ύποπτες αυθαιρεσίες και τον αριβισμό Ραγκούση. Ο Κλάδος πρέπει να αποβάλλει από κάθε μελλοντικό νομοσχέδιο κάθε ¨ψήγμα¨ που καλλιεργεί προϋποθέσεις δημιουργίας Καρτέλ, αμέσως, εμμέσως ή εκ του…πονηρού!
Με την ευκαιρία θέλω θερμά να συγχαρώ τους συντελεστές της ιστοσελίδας του Σωματείου της Σπάρτης και να ευχηθώ να συνεχιστεί απρόσκοπτα και στο μέλλον αυτή η σημαντική πρωτοβουλία.
Η τεράστια καθημερινή επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας ασφαλώς και δεν είναι τυχαία και αντανακλά την ηθική επιβράβευση των δημιουργών της από τους επαγγελματίες του Κλάδου.

Λευτέρης Τερζάκης
Πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί
terzakis@freemail.gr