Καρατζαφέρης: «Ο Ραγκούσης θέλει να επιβάλλει την άποψή του για τα ταξί» (11/10/110



Γιώργος Καρατζαφέρης, Όλι Ρεν, Γιάννης Ραγκούσης, υπουργός Μεταφορών, ιδιοκτήτες
Καρατζαφέρης: «Ο Ραγκούσης θέλει να επιβάλλει την άποψή του για τα ταξί»
Επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή απάντηση του επιτρόπου Όλι Ρεν σε ευρωβουλευτή του κόμματος όπου ο επίτροπος φέρεται να παραδέχεται ότι η απελευθέρωση των ταξί δεν περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο.
Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΛΑΟΣ για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας σε συνεργάτες του,  επικαλέστηκε την απάντηση που δόθηκε στον ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκο Σαλαβράκο από τον αρμόδιο Επίτροπο για την Οικονομία Όλι Ρεν, σύμφωνα με την οποία:
«Η Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται διάταξη της ΕΕ η οποία να ρυθμίζει ειδικά το θέμα της απελευθέρωσης των αδειών ταξί. Η Επιτροπή είναι επίσης σε θέση να επιβεβαιώσει ότι στο Μνημόνιο Συνεννόησης, που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Επιτροπής (εξ ονόματος των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ), δεν γίνεται ρητή μνεία της απελευθέρωσης των αδειών ταξί».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση για την επιλογή του να προχωρήσει σε απελευθέρωση των ταξί λέγοντας ότι:
«Επιβεβαιώνεται δια χειρός Όλι Ρεν ότι δεν υφίσταται θέμα απελευθέρωσης των ταξί στην ΕΕ. Ο κ. Ραγκούσης χρησιμοποίησε εμμέσως πλην σαφώς, ως άλλοθι την Ευρώπη, για να επιβάλλει την άποψή του στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί» υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)