Ενημερωτικό Δελτίο. Συμπεράσματα Περιφερειακής Συνδιασκέψεως Κορίνθου. (01/10/11)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΑΞΙ & ΑΓΟΡΑΙΩΝ
Αράτου αρ.21, 262 21 ΠΑΤΡΑ,
Τηλ.2610.274.047 Fax : 2610.275.778
Κιν.: 6977 - 423.480, 6972 - 726.670
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 39                                                          
ΠΑΤΡΑ 30/09/11
            
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΑΞΙ & ΑΓΟΡΑΙΩΝ
ΘΡΑΚΗΣ 1 ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τ.Κ. 20100
ΤΗΛ. 27410 73000 FAX. 27410 26900
Κιν.: 6937 - 134229, 6944 - 897673
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 34                                                         
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 30/09/11

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΘΕΜΑ: Συμπεράσματα Συνδιασκέψεως Κορίνθου.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11 το πρωί στην Κόρινθο, η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ  που διοργάνωσαν το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Κορίνθου και τα Περιφερειακά Συμβούλια Ταξί Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης - κατάθεση προτάσεων - ανάληψη πρωτοβουλιών όσο αφορά το ΑΝΟΙΓΜΑ - ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ του επαγγέλματός μας  που σχεδιάζει η Κυβέρνηση.

Παρευρέθηκαν όλα τα Σωματεία, Ρ/Ταξί και Συνεταιρισμοί από τις δυο Περιφέρειες καθώς επίσης αντιπροσωπεία από το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας.

Παρόντες υπήρξαν ακόμη, ο Πρόεδρος και πολλά μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΙΑΤΑ.

Κατά την διάρκεια των τοποθετήσεών τους, τόσο ο Πρόεδρος Θ. Λυμπερόπουλος, όσο και τα στελέχη του Δ.Σ, Σκέντζος, Δήμου και Μαυρίκης αφού επεσήμαναν ότι ο κλάδος δίνει ΤΟΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ προασπιζόμενος την ίδια την ύπαρξή του, εξέφρασαν την πίστη τους ότι οι κινητοποιήσεις που διεξάγουμε, επειδή ακριβώς είναι ΔΙΚΑΙΕΣ, στο τέλος επιβάλλεται να αποβούν ΝΙΚΗΦΟΡΕΣ.
Επισημάνθηκε επίσης η αναγκαιότητα ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ, ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ όλων των συναδέλφων και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων  του κλάδου. Εκτιμήθηκε δε ιδιαιτέρως, ότι επειδή ακριβώς η Αγωνιστικότητά μας δίνει ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με στόχο την  ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ασκούμενης πολιτικής που πλήττει τους πάντες, έχουμε πολλαπλάσιες ΕΥΘΥΝΕΣ τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ και να ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Τοποθετήθηκαν ακόμη στελέχη μας από πολλές περιοχές καταθέτοντας ΣΘΕΝΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΔΙΑΘΕΣΗ για ΑΓΩΝΑ έως την τελική δικαίωση.
                                       ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 
ΟΜΟΦΩΝΑ στο τέλος οι συμμετέχοντες στην συνδιάσκεψη εγκρίναμε τα παρακάτω: 
1.  Πέρα από την υποχρέωση που έχουμε να υπερασπιστούμε τις ιδιοκτησίες μας, την τιμή, την υπόληψη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια, καλούμαστε ταυτοχρόνως να λειτουργήσουμε ως φάρος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ φωτίζοντας την οδό του γενικότερου ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ, στην κατεύθυνση άσκησης πολιτικής υπέρ της κοινωνίας και όχι υπέρ των ολιγαρχικών συμφερόντων που κάθε μέρα σφίγγουν όλο και περισσότερο τη θηλειά στο λαιμό της Πατρίδας μας, οδηγώντας την στην ευτέλεια και την απομόνωση. Η εκτίμησή μας αυτή δεν προκύπτει αυθαίρετα ή υποκρύπτοντας αλαζονεία και έπαρση. Εδράζεται στο γεγονός ότι πολύ καλά γνωρίζουν οι κρατούντες ποιόν επαγγελματικό κλάδο έχουν στοχοποιήσει. Τον κλάδο που είναι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΣ, που δεν έχει ΠΡΟ΄Ι΄ΣΤΑΜΕΝΟΥΣ και δεν ανέχτηκε ποτέ ΑΦΕΝΤΙΚΑ στον σβέρκο του. Γιατί αφεντικό ήταν, είναι και θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ο κάθε ένας από εμάς. Καθίσταται  λοιπόν προφανέστατος ο λόγος της μανιώδους στοχοποίησής μας.  Κατατροπώνοντας τον κλάδο μας, κάθε σκέψη των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων για ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ θα πέσει στο κενό με αποτέλεσμα την συνολική λαϊκή καθυπόταξη.  Δεν απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια εκ μέρους μας να πείσουμε για τα ανωτέρω. Μόνο και μόνο η αναφορά της Γερμανίδας Καγκελαρίου στο ζήτημά μας, προσδίδει σε αυτό την ΠΟΛΙΤΙΚΗ σημασία που έχει για ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν το είπε τυχαία η κ. Μέρκελ. Ήξερε τι εκστόμισε. Γνωρίζει ότι στο παρελθόν ΕΠΕΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ από τους αυτοκινητιστές ταξί (Ιταλία), ενώ αλλού θα έπεφταν, αν δεν υποχωρούσαν (Γαλλία). Πλήρη επίγνωση όλων αυτών έχουν βεβαίως και οι Έλληνες «κυβερνώντες». Γι αυτό και δείχνουν  αδιαλλαξία και προσποιούνται πυγμή. Το πολιτικό τους στοίχημα είναι ξεκάθαρο: ΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ.Από την Κόρινθο στέλνουμε σε όλους αυτούς το μήνυμα:  Αποκτήσαμε τα ΤΑΞΙ με ΑΙΜΑ, ΙΔΡΩΤΑ, ΘΥΣΙΕΣ και ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ. 
 ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΑΓΓΙΞΕΤΕ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ. ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ. ΧΤΥΠΗΣΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ. ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ή σε ό,ποιον άλλον το έχει βάλει στο μάτι. Συνέλθετε όσο είναι καιρός, γιατί πλησιάζει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΒΑΤΕΡΛΟ. 
Καλούμε τους συναδέλφους όλης της χώρας να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Για να πετύχουμε τον στόχο μας απαιτούνται κοινωνικές συμμαχίες και συμπαρατάξεις. Απαιτείται πειθαρχημένη εκτέλεση των αποφάσεων της ηγεσίας μας και όχι αποπροσανατολιστικοί αυτοσχεδιασμοί και αυθαίρετες ερμηνείες της στρατηγικής μας.Απευθύνουμε ΓΕΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ. Με μπροστάρη την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ πάμε στην τελική ευθεία. Όσοι ψάχνουν για δειλούς και ριψάσπιδες ανάμεσά μας, είναι προβοκάτορες και τους απομονώνουμε. Ο κλάδος έχει μόνο αποφασισμένους αγωνιστές. 
Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΞΕΙ. 
Μόνο μια επιλογή έχουμε: ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. 
2. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ: Λόγω της κρίσιμης συγκυρίας, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΙΑΤΑ (Νοέμβριος) για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΑΣ. Εκτιμάμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια τούτη την ώρα για εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. στην ΠΟΕΙΑΤΑ.ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Το υπάρχον Δ.Σ. να παραμείνει στην θέση του διότι επικρατούν ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ. Υπ’ αυτές δε τις συνθήκες, απαγορεύονται οι κρίσεις, διότι ελλοχεύουν κίνδυνοι απροσδιόριστων διαστάσεων και επιπτώσεων.
ΕΝΟΤΗΤΑ- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ- ΔΙΚΑΙΩΣΗ
ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΞΙ
Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ
  Γεώργιος Σίδερης                       Νικόλαος Λουκόπουλος

Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ
Σωτήριος Ροϊνός                         Νικόλαος Κωτσάκος