ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!


Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2011 20:48

ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!
Πάνω από 30 ταξί από την Τρίπολη και όχι μόνο, φορτηγά, αγροτικά αυτοκίνητα, λεωφορεία και τρακτέρ πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης την Τετάρτη το βράδυ, για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, όπου ενσωματώθηκαν με εργαζόμενους του Π.Α.ΜΕ Αρκαδίας και της Π.Α.ΣΥ, σ’ ένα συλλαλητήριο – κραυγή ενάντια στην οικονομική κρίση και τα νέα οικονομικά και επώδυνα μέτρα της κυβέρνησης.
Όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μία γροθιά, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη νέα φορολογική λαίλαπα και στην άδικη κυβερνητική πολιτική, βροντοφωνάζοντας: “ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!” και προαναγγέλλοντας ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις!
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ραδιο – Ταξί “Άγιος Χριστόφορος” κ. Γιώργος Γιαλής, ανέφερε: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ στην πλατεία πολλές επαγγελματικές ομάδες, θέλοντας να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και να διαδηλώσουμε ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Ο κ. Ραγκούσης εμμένει στην απόφασή του να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα. Εμείς γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, για τα δίκαια του αγώνα μας».
Παρών στο συλλαλητήριο ήταν και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ταξί Πελοποννήσου, κ. Σωτήρης Ροϊνός, ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες και πρόσθεσε: «Εμείς οι δύο κλάδοι των αυτοκινητιστών, είμαστε οι πιο αδικημένοι. Αυτό που συμβαίνει με μας, είναι απίστευτο! Η κυβέρνηση, με προκάλυμμα σοσιαλιστικό, με νεοφιλελεύθερη πολιτική, δημεύει την περιουσία μας, μας ρίχνει στη βορά των ΑΕ, των καρτέλ, των ολιγοπωλίων και των μονοπωλίων!». Για να καταλήξει με νόημα: «Δεν θα τους περάσει!».
Για λογαριασμό των ιδιοκτητών φορτηγών, ο εκπρόσωπος των αυτοκινητιστών Δημόσιας Χρήσης Αρκαδίας, κ. Γιώργος Παινέσης, σημείωσε: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να δείξουμε ότι είμαστε όλοι μαζί, σ’ αυτόν τον άδικο χαμό που γίνεται, των αδειών μας, των δικαιωμάτων στην εργασία και της καταλήστευσης των εισοδημάτων». Και συνέχισε λέγοντας: «Επειδή το μόνο όπλο που έχουμε είναι η απεργία, αυτή τη φορά θα κατέβουμε στο δρόμο όλοι οι κλάδοι μαζί για να δείξουμε τη δυναμικότητα που έχουμε, θα κατέβουμε με πολύ άγριες διαθέσεις, διότι φτάσαμε στο τέρμα!».
Ο εκπρόσωπος των αγροτών, της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, Δημήτρης Κολοβός, δήλωσε: «Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΚΕ, συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στη φοροκαταιγίδα που ψηφίστηκε στη Βουλή ενάντια στο λαό. Μαζί με τους αυτοκινητιστές, διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας σ’ αυτά τα μέτρα». Και κατέληξε: «Όλοι μαζί, οργανωμένα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη φοροεπιδρομή, γιατί δεν πάει άλλο!».
Τέλος, το μέλος του γραφείου περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, Περιφερειακός Σύμβουλος, Νίκος Γόντικας, στη δήλωσή του ανέφερε: «Χαιρετίζουμε αυτήν την κοινή δράση αυτοαπασχολούμενων, αυτοκινητιστών στο φορτηγό και το ταξί, εργαζόμενων, όλων αυτών, που σήμερα σηκώνουν το κεφάλι και λένε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ τα χαράτσια κυβέρνησης και τρόικας». Και ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Εμείς λέμε καθαρά, να πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Αυτή ευθύνεται για την κρίση. Ο λαός δεν έχει να δώσει τίποτα, δεν χρωστάει τίποτα».













Δείτε τα βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=3rxbilUP5kU
http://www.youtube.com/watch?v=zqbHpz13wJM
http://www.youtube.com/watch?v=UgbpelYRjKQ
http://www.youtube.com/watch?v=es3Ylg-7aeE

πηγή: http://www.drt915.gr