Απόψεις - Θέσεις - Προτάσεις Νίκου Μακρή: Μέλους του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (08/09/11)

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΑΞΙ.

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

ΤΟΥ ΜΑΚΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Ι.Α.ΤΑ.

Η χθεσινή ημέρα 6 του Σεπτέμβρη είναι μια αποφράδα ημέρα για όλη την Ελλάδα. Δεν το λέω αυτό γιατί είναι η ημέρα ανακοίνωσης για την ισοπέδωση του επαγγέλματος μας αλλά είναι η ημέρα καταρράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας του κάθε Έλληνα.
Ακούγοντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο να κάνει το διάγγελμα του προς τον Ελληνικό λαό φαντάζομαι ότι το ρίγος και η ανησυχία και ο θυμός που με διαπέρασε θα ήταν όμοιος με τα συναισθήματα που διακατέχουν σήμερα ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.
Εργαζόμενοι – Ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι – Δημόσιοι υπάλληλοι – Ιδιωτικοί υπάλληλοι και συνταξιούχοι κατάλαβαν ότι έφθασε η ώρα της εξαθλίωσης, της κακομοιριάς και των μαύρων ημερών που έρχονται, γιατί αυτά που έγιναν μέχρι σήμερα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα επακολουθήσουν.
Παρακολουθούμε 18 μήνες τώρα μια κυβέρνηση που δεν λέει όχι σε τίποτα απάυτά που επιτάσσει η Τρόικα και το κεφάλαιο.
Παρακολουθούμε 18 μήνες τώρα μια προσπάθεια «για το καλό μας» να διαλύεται ο ιστός και η συνοχή κάθε ελληνικής οικογένειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Παρακολουθούμε 18 μήνες τώρα να παίρνονται μέτρα – μέτρα – μέτρα και το έλλειμμα να μεγαλώνει – να μεγαλώνει – να μεγαλώνει.
Παρακολουθούμε ο Ελληνικός λαός να εξαθλιώνεται και ο ΣΕΒ και τα μέλη του να γιγαντώνονται και να γίνονται περισσότερο απειλητικοί έναντι των εργαζομένων ενώ είναι οι υπαίτιοι για τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και στην ανεργία με την τοποθέτηση των κερδών τους σε ξένες τράπεζες και τις επενδύσεις τους σε γειτονικές χώρες. Όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της σημερινής Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης που είναι «ανδρείκελα του Σοσιαλισμού».
Υπηρετούν συμφέροντα άνομα των ξένων.
Δεν τολμούν να διεκδικήσουν τίποτα ούτε από τις αποζημιώσεις που δικαιούται ο Ελληνικός λαός από τις Γερμανικές θηριωδίες ούτε από τις υπερχρεωμένες με μίζες προμήθειες, ούτε λένε λέξη, ούτε είναι ικανοί να διεκδικήσουν διαγραφή των ληστρικών πανωτοκιών που καθήλωσαν την χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Δεν μπορούν δε πολύ περισσότερο να δικάσουν και να φυλακίσουν τους κλέφτες συναδέλφους τους πολιτικούς με τους νόμους και τα νομικά τερτίπια που ψήφισαν όλοι τους χρόνια τώρα.
ΟΧΙ κύριοι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, τα φάγατε εσείς και οι συγγενείς σας.
Ουστ! να χαθείτε.
Ήρθε λοιπόν η ώρα που πιστοί στη yes men και το πάτημα στο κεφάλι της Γερμανικής μπότας. Ανατρίχιασα όταν την ημέρα των ανακοινώσεων Βενιζέλου άκουσα και τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Σοϊμπλέ «ότι οι Έλληνες πρέπει να βάλουν μυαλό αλλιώς δεν υπάρχει 6η δόση».
Όλα αυτά όταν ένας ανεκδιήγητος υπουργός ο Ραγκούσης ο οποίος με περισσό θράσος ότι πέταξε το Π.Δ. του προκατόχου του Ρέππα στον χαρτοφάγο λες και ήταν κάποιας άλλης κυβέρνησης υπουργός.
Ο ακατονόμαστος υπουργός αφού είχε το θράσος να δηλώνει ότι θα ρωτήσει το ΣΕΤΕ τι ταξί θέλει, βλέπετε ότι δεν πρέπει να χαλάσει το χατίρι όλων αυτών για τους οποίους δουλεύει. Άλλωστε είναι γνωστές οι καταγγελίες της Ε.Ε. με SMS στον αποπεμφθέντα γραμματέα του υπουργείου του κ. Τσόκα ότι «συμβαίνει κάτι ύποπτο».
Θα πρέπει να αναφερθεί ο ακατονόμαστος σαν γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 εξέδωσε φυλλάδιο που το μοιράζαμε στους συναδέλφους μας και ανέφερε: «Δημιουργήσαμε το επάγγελμα και την τάξη των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ. Σήμερα εγγυόμαστε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αδειών ΤΑΞΙ. Οι άδειες που υπάρχουν επαρκούν για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και δεν εκδίδονται νέες. Ο στόχος της βελτίωσης δεν θα επιτευχθεί με την αλόγιστη έκδοση νέων αδειών αλλά με μια νέα μορφή οργάνωσης που θα προκύψει μέσα από τον διάλογο με τους ενδιαφερόμενους έχοντας ως βάση τον νόμο 3109/03».
Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα.
Αντ’ αυτού πρότεινε τον «κοινωνικό αυτοματισμό» δηλαδή το νομοσχέδιο παρωδία που παρουσίασε χωρίς αιδώ, καταπατώντας και την υπογραφή του στο Νόμο 3844/3-5-10 που έγινε προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στην οδηγία της Ε.Ε. 123 του 2006.
Τι μας λέει λοιπόν το νομοσχέδιο.
1) Επειδή κάνατε απεργίες δυναμικές και είσαστε ενωμένοι για να μην το επαναλάβετε θα δώσω από μισό ΤΑΞΙ δωρεάν σε κάθε συνάδελφο σας που έχει μισό ΤΑΞΙ. Άρα υπάρχουν 28,000 ΤΑΞΙ τώρα στην Ελλάδα το 60% είναι μισά άρα θα βγουν περίπου 10,000 νέα ΤΑΞΙ και άνω.
2) Θα μειωθούν λόγω της υπερπληθώρας των ΤΑΞΙ και τα κόμιστρα 10-20%. Τρομάρα του, γιατί δεν πήρε ως παράδειγμα τις χερσαίες μεταφορές και τα βυτιοφόρα που έγινε το ακριβώς αντίθετο.
3) Θα σας κάνω και εταιρίες, αν και γνωρίζει ότι το ΤΑΞΙ δεν μπορεί να λειτουργήσει με κοινό ταμείο λόγω της φύσης της εργασίας όπως γίνεται με τα ΚΤΕΛ. Επί πλέον λέει ότι θα πρέπει οι εταιρίες αυτές να διαθέτουν ιδιόκτητους ή μισθωμένους χώρους για τα αυτοκίνητα τους για την φύλαξη και συντήρηση τους. Ελέησον μας Κύριε, με μια είσπραξη 50-70 ευρώ πως θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που απαιτούνται;
4) Στο ιδιοκτησιακό; Σας καταργώ την ιδιοκτησία και κάθε 3 χρόνια αφού καταβάλλεται ένα παράβολο και αφού δεν χρωστάτε στην εφορία, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και είστε καλά παιδιά θα μπορείτε να συνεχίσετε να εξασκείτε το επάγγελμα. Κύριε ακατανόμαστε, με ποιο δικαίωμα μας στερείτε το δικαίωμα της ιδιοκτησίας μας σε αυτό που αποκτήσαμε τίμια, με ιδρώτα και κόπους μιας ολόκληρης ζωής; Άλλος με την πώληση περιουσιακών στοιχείων, άλλος με χρόνια εργασίας στην ξενιτιά και στην θάλασσα, με προσημείωση περιουσιακών στοιχείων τα οποία θα χάσουμε χάνοντας αυτή τη θέση εργασίας. Λέτε για μαύρο χρήμα στις συναλλαγές. Γιατί δεν μας προστατεύσατε Κύριοι πολιτικά όταν η χούντα που έδωσε τις άδειες αμεταβίβαστες, εσείς για να πάρετε τα ψηφαλάκια μας τις κάνατε μεταβιβάσιμες; Γιατί σε κάθε αγοραπωλησία το κράτος επέβαλε πληρωμή φόρου. Γιατί οι φίλοι σας οι τραπεζίτες με την ανοχή σας έβγαζαν προγράμματα δανειοδότησης για αγορά ΤΑΞΙ; Μην μας πείτε ότι δεν το γνωρίζατε;
5) Σκέφθηκε διαβολικά ότι θα γίνει έλεγχος σε κάθε αγοραπωλησία ΤΑΞΙ τα τελευταία 5-6 χρόνια και στα αδήλωτα χρήματα θα επιβάλλονται πρόστιμα που θα τα παίρνουν οι προσφάτως αγοράσαντες ΤΑΞΙ. Σκέφτεται Γερμανικά ο ακατανόμαστος για να μετατρέψει τον κλάδο σε δωσίλογους και μη.
6) Θα δώσει λέει άδειες και σε μηχανές ΤΑΞΙ. Του συνιστώ να μην ξεχάσει να βάλει ταξίμετρο και ταμειακή μηχανή.
7) Τελευταίους άφησε τους φίλους και συνεργάτες του, του ΣΕΤΕ. Για να μην είναι και τόσο δυστυχισμένοι από την κρίση τους δίνει τα 7θέσια και 9θέσια, για καλύτερες υπηρεσίες. Δεν καταλαβαίνει ότι μόνο καλύτερες υπηρεσίες δεν θα προσφέρουν γιατί αυτά τα αυτοκίνητα θα τα κινούν αλλοδαποί των 500 ευρώ, με ότι συνέπειες προκύψουν.
Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά για το ανεκδιήγητο και στημένο νομοσχέδιο. Είναι ένα νομοσχέδιο που θα εξαφανίσει ένα παραδοσιακό επάγγελμα που συντηρεί χιλιάδες οικογένειες.
Καλώ κυρίως τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που γνωρίζω πολύ καλά την γνώμη τους για το νομοσχέδιο αυτό να δώσουν την μάχη γι’ αυτό που πιστεύουν!
Να αφήσουν την καρδιά τους να μιλήσει την κατάλληλη στιγμή.
Είναι ανάγκη εάν δεν μπορέσουν να το αλλάξουν να καταψηφίσουν αυτό το Νομοσχέδιο.
Καλώ τους συναδέλφους μου σε ενότητα και συσπείρωση, να δώσουμε την μάχη της επιβίωσης.

Είναι η μάχη χωρίς γυρισμό.
Είναι η μάχη για την αξιοπρέπεια μας.
Είναι η μάχη για τις οικογένειες μας.
Νύν υπέρ πάντων ο αγών


Ηράκλειο 07 Σεπτεμβρίου 2011 

Νικόλαος Μακρής

Για λήψη του άρθρου επέλεξε ΕΔΩ