Γ. Κουτρουμάνης: Μεγάλη εισφοροδιαφυγή από απασχολούμενους σε ταξί (23/08/11)


Γ. Κουτρουμάνης: Μεγάλη εισφοροδιαφυγή από απασχολούμενους σε ταξί

NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 19:15

Για ανεξέλεγκτες διαστάσεις της εισφοροδιαφυγής στο χώρο των απασχολουμένων στα ταξί», κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή Δ. Παπουτσή για την ανάγκη να διευκολυνθούν οι αυτοκινητιστές στην αποπληρωμή των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών.
Ο υπουργός αναφέρεται στις αλλεπάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για τις ρυθμίσεις των καθυστερούμενων εισφορών όλων των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ με γνώμονα και τις δυσκολίες των επαγγελματιών αλλά και την ανάγκη της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών οργανισμών και τη διατήρηση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
Οπως επισημαίνει, «η επαναφορά της ασφαλιστικής ενημερότητας ως απαραίτητου δικαιολογητικού στη διαδικασία τεχνικού ελέγχου οχημάτων Δημόσιας Χρήσης που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή, η οποία είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο χώρο των απασχολουμένων στα ταξί, για όσο χρόνο ίσχυσε η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, προκαλώντας προβλήματα στα οικονομικά του ΟΑΕΕ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το δικό μας σχόλιο:

Μεγάλη εισφοροδιαφυγή γιατί δεν έχει ο κόσμος λεφτά κ. Κουτρουμάνη. Και πως να έχει αφού δεν υπάρχει δουλειά. Εδώ με ολόκληρο ταξί σε καμία περιοχή της Ελλάδας δεν μπορείς να εξασφαλίσεις την πληρωμή του Ο.Α.Ε.Ε. Ούτε και στην Αθήνα. Για το μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας δεν γίνεται λόγος. Ούτε και με ολόκληρο ταξί δεν τα καταφέρνεις. Αν ο κ. Κουτρουμάνης δεν θεσμοθετήσει άμεσα νέες (προαιρετικές) ασφαλιστικές κατηγορίες με δραστικά μειωμένα ασφάλιστρα (μεταξύ ΟΓΑ και χαμηλότερου ασφάλιστρου του Ο.Α.Ε.Ε) σε λίγο καιρό και έτσι όπως πάει η δουλειά, δεν θα λαμβάνει τίποτε από τους συναδέλφους, αλλά και από όλους τους μικροεπαγγελματίες που η ανάλγητη νεοφιλελεύθερη επέλαση της κυβέρνησης μας έχει εξοντώσει. Άσε κ. Κουτρουμάνη τους σχεδιασμούς επί χάρτου, βγες στην Αθήνα, κοίτα τις πιάτσες που σε κάθε σταθμό μετρό συγκεντρώνονται τριακόσια ταξί για να εξασφαλίσουν μια κούρσα, κοίτα την πιάτσα της Ομόνοιας που στρίβει η ουρά στην Πατησίων (θα φτάσει στο Μινιόν) και πες μας πως θα συγκεντρώσει με αυτή την αναδουλειά ένας συνάδελφος τα 850 ευρώ το δίμηνο που εσύ του ζητάς. Έλεος κ. Κουτρουμάνη έχεις υπηρετήσει υποτίθεται και ως συνδικαλιστής κλάδο εργαζομένων.