Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί Δυτ. Ελλάδας: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (12/08/11)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αράτου 21,  Τ.Κ. 261 21,  ΠΑΤΡΑ
κιν: 6977-423.480, 6972-726.670
Α.Π: 31                                                         ΠΑΤΡΑ 08-8-2011

ΠΡΟΣ:
ΠΟΕΙΑΤΑ
Κοινοπ: Περιφ. Συμβούλια και
 Σωματεία Ταξί όλης της χώρας.

ΑΝΑΣΤΕΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΙΛΑΜΕ
Συνάδελφοι,
Σαν Δ.Σ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Ταξί Δυτικής Ελλάδας, αισθανόμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τον μεγάλο 20ημερο αγώνα του κλάδου μας.
Αποδείξαμε ότι είμαστε το κομμάτι εκείνο της Ελληνικής Κοινωνίας που δεν είναι διατεθειμένο να σκύψει μοιρολατρικά το κεφάλι στα κελεύσματα της ολιγαρχίας του πλούτου που στόχευσε το επάγγελμά μας. Η ολιγαρχία, που με αιχμή του δόρατος το ΔΝΤ, την ΕΚΤ (παρά τη διαφορετική τους άποψη σε ότι αφορά την απελευθέρωση του κλάδου μας) και όλους τους άλλους αδίστακτους δανειστές της Πατρίδας μας, θέλει να βάλει χέρι σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα προσαρμόζοντας στα μέτρα της την νομοθεσία της χώρας μας. Πρόθυμους προς αυτήν την κατεύθυνση βρήκε τους σημερινούς κυβερνήτες του Ελληνικού λαού που ενδίδουν στα πάντα και εκχωρούν τα πάντα.
Το ταξί έγινε στόχος αδίστακτων σαρκοφάγων που αποκαλύφτηκαν κατά την διάρκεια της απεργίας μας.
Την ιδία ώρα που ο Πρωθυπουργός από την Άρτα έθετε το ερώτημα «τι θα πω στη μάνα που θα με ρωτήσει γιατί το παιδί της δεν μπορεί να γίνει αυτοκινητιστής ταξί ;», ΕΠΕΦΤΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ της πολιτικής υποκρισίας.
Ο περιφερειάρχης κ. Σγουρός αποκάλυπτε: «σήμερα κατατέθηκε αίτηση από ενδιαφερόμενο για 2.000 άδειες ταξί».
Συνάδελφοι,
Η διακύβευση είναι ξεκάθαρη: η κυβέρνηση, ενδίδοντας στις πιέσεις των μεγαλοσχημόνων του πλούτου και των δανειστών της χώρας, προσανατολίζεται σε δυο ειδών ταξί:
Α) στα ταξί που θα ελέγχουν 5-10 άνθρωποι και θα πάρουν το φιλέτο της δουλειάς μας (αεροδρόμια, λιμάνια, ξενοδοχειακές μονάδες, μαθητικά κ.λπ) με εργαζόμενους σε συνθήκες υποτέλειας. Αυτά τα 5-10 άτομα θα είναι τα πραγματικά αφεντικά της μεταφοράς.
Β) στο «λαϊκό ταξί» που θα το λειτουργούμε εμείς, μαζεύοντας τα αποφάγια από το μεγάλο φαγοπότι των ΚΑΡΤΕΛ.
Με λίγα λόγια εκείνο που θέλουν να πετύχουν είναι: Όχι 30.000 σημερινά αφεντικά ταξιτζήδες. Τα αφεντικά να είναι το πολύ 10 και όλοι εμείς οι επαγγελματίες του χώρου να εκλιπαρούμε αυτούς για ένα ξεροκόμματο.

Συνάδελφοι, το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Όχι κομματικό. Πολιτικό.
Άρα συνάδελφοι και ο αγώνας που δίνουμε έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.
Είμαστε υποχρεωμένοι ως υπεύθυνοι πολίτες πρώτα από όλα αυτής της χώρας και κατά δεύτερον ως επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι, να προασπίσουμε με κάθε τρόπο το ψωμί μας και την αξιοπρέπειά μας.
Πρέπει με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε την Πολιτική Απάτη που επιχειρείται εις βάρος μας βάσει των ενεργειών του Υπουργείου Μεταφορών και της Κυβέρνησης.
Είμαστε υποχρεωμένοι επίσης να αγωνιστούμε για να αντιληφτεί όλη η κοινωνία τι σημαίνει ΚΑΡΤΕΛ και στα Ταξί και τι συνέπειες θα παραχθούν εις βάρος της.
Παραδείγματα υπάρχουν: καρτέλ στο γάλα, καρτέλ στα καύσιμα, καρτέλ στις αερομεταφορές, καρτέλ στα σουπερ μάρκετ κ.λπ.
Συνάδελφοι,
Τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο της μάχης για την επιβίωσή μας.
ΑΝΑΣΤΕΙΛΑΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Τόσο σαν Περιφερειακό Δ. Ελλάδας όσο και η συντριπτική πλειοψηφία (95%) των Σωματείων της δύναμής μας, ΤΑΧΘΗΚΑΜΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ.
Το Δ.Σ. της ΠΟΕΙΑΤΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία διαφορετικά.
Σεβόμαστε την απόφαση. Την εφαρμόζουμε. Αναμένουμε τις προτάσεις του Υπουργείου.
Ταυτόχρονα ετοιμαζόμαστε για τον δεύτερο γύρο των κινητοποιήσεών μας όπου θα κριθούν τα πάντα. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αν ο κ. Ραγκούσης προκαλέσει ξανά τον κλάδο, θα πάρει απάντηση σκληρή και αμείλικτη. Τα πήραμε με αίμα. Θα μας τα πάρουν (αν καταφέρουν) με αίμα.
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τον ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ.
 Το δικό μας κόμμα είναι ένα: ΤΟ ΤΑΞΙ.
Οι μάχες που θα δώσουμε μετά τις 5 του Σεπτέμβρη θα μείνουν στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων. Θα είναι «μάχες μέχρι τελικής ΠΤΩΣΕΩΣ». Θα δούμε ποιος θα μείνει ΟΡΘΙΟΣ και ποιος θα ΠΕΣΕΙ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους συνάδελφοι, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τούτη την κρίσιμη στιγμή να επιδείξουμε: ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ – ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΉ - ΕΝΟΤΗΤΑ.
Δεν είναι ώρα για γκρίνια. Δεν είναι ώρα για απονομή μεταλλίων αγωνιστικότητας ή ποινών. Δεν είναι ώρα για λαϊκά δικαστήρια και εύκολα συμπεράσματα.
Έχουμε εκλεγμένη ηγεσία. Προχωράμε με ΕΝΟΤΗΤΑ για την δεύτερη κρισιμότερη μάχη.
ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ θα κριθεί η προσφορά και η συμπεριφορά όλων μας. Τούτη την κρίσιμη ώρα, ένα έχει σημασία: ΕΝΟΤΗΤΑ.
Μέχρι να έρθει η ώρα της τελικής μάχης πρέπει: να οργανωθούμε, να ανασυνταχτούμε, να γεμίσουμε με νικηφόρα  πίστη τις καρδιές μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΤΑΞΙ
                                   Για το Δ.Σ.                              

 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεώργιος  Σίδερης                       Νικόλαος Λουκόπουλος