Ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνιας Αντωνίου για το ταξί (06/07/11)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Βουλευτής Φθιώτιδας- Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-7-2011

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου και Νίκος Σαλαγιάννης σχετικά με την αλλαγή της κυβερνητικής απόφασης για τις άδειες των ταξί στην οποία αναφέρουν:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νόμου 3919/2011, για την κατάργηση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων, δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την απελευθέρωση των ταξί.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου των ταξί είχαν μάλιστα χαιρετίσει τη δημοσιοποίηση του Π.Δ., εφόσον διαμόρφωνε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους τους ιδιοκτήτες ταξί, υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες για τους πολίτες, αναβάθμιση του κύρους του επαγγέλματος και εξίσωση των υπηρεσιών με αυτές των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.
Ωστόσο, η νέα ηγεσία του Υπουργείου έρχεται σήμερα να αναιρέσει την πολιτική απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας, που ήταν μια απόφαση συμφωνημένη σε κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ των αρμόδιων Υπουργών Μεταφορών και Οικονομικών και εξασφάλιζε τη συναίνεση των επαγγελματιών του κλάδου. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Πώς άλλαξε μία κυβερνητική απόφαση, η οποία εξασφάλιζε και την προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα και τη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων;»