Έκπληκτη και η τρόικα απορεί με τη γραμμή Ραγκούση (30/07/11)

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο «βασίλειο» του υπουργείου Μεταφορών, κάνοντας ακόμη και την τρόικα να αναρωτιέται.

Σήμερα ο κ. Ραγκούσης έχει την τελευταία του ευκαιρία για συμβιβασμό με τους ιδιοκτήτες ταξί, ενώ από τη στάση του κρίνεται το αν θα βγει η χώρα από το χάος των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ενα μόλις 24ωρο μετά την έκκληση του πρωθυπουργού, μπροστά στο αδιέξοδο, για διάλογο με τους αυτοκινητιστές, ο κ. Ραγκούσης προγραμμάτισε για σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των ιδιοκτητών και των οδηγών. Ο υπουργός Μεταφορών εκτιμάται ότι θα προσέλθει σε... διάλογο, παρουσιάζοντας τις δικές του προτάσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος, ενώ από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες θα καταθέσουν δικό τους φάκελο με προτάσεις, βασισμένες στο Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα, με κύριο άξονα τα πληθυσμιακά κριτήρια. 
Τα κοινά σημεία προς το παρόν αναζητούνται. 
Εν τω μεταξύ, λάδι στη φωτιά έριξε χθες ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Real», επιχείρησε να «χρωματίσει» κομματικά την εξέγερση των ταξί, σημειώνοντας πως πρέπει «να καλέσει ο αρχηγός της Ν.Δ. τον στενό του συνεργάτη, τον κ. Λυμπερόπουλο, να δείξει υπευθυνότητα». Απογοητευμένος δηλώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θύμιος Λυμπερόπουλος και αναρωτιέται: «Οταν συνεργαζόμασταν και είχαμε καταλήξει σε συμφωνία με τον Ρέππα, δεν ήμασταν κομματικά ενταγμένοι;» 
Παράλληλα, την Τρίτη 2 Αυγούστου, ο κ. Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα, ύστερα από σχετικό αίτημα των βουλευτών της Ν.Δ. Θ. Καράογλου και του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη.