(Νέα) Ερώτηση για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί από δύο Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (15/07/11)

Ερώτηση για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί

alt
Σε περαιτέρω ενέργειες για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί προέβη ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος συνυπέγραψε με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βούρο ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα την ανάγκη τήρησης της συμφωνίας για την απελευθέρωση των ταξί. Συγκεκριμένα η ερώτηση έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε μετά τη δημοσιοποίηση εκ μέρους σας του τρόπου απελευθέρωσης των ταξί, έχουν προκύψει σοβαρές αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες αδειών του επαγγελματικού αυτού κλάδου, αφού η συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ των εκπροσώπων τους και του προκατόχου σας υπουργού, άλλαξε.
Στη συμφωνία εκείνη η οποία θα ίσχυε βάσει ΠΔ, υπήρχαν όροι ασφάλειας όσον αφορά το εργασιακό καθεστώς των επαγγελματιών αυτών, αλλά και υψηλές προδιαγραφές στη βάση των Ευρωπαϊκών κριτηρίων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Όμως, με τις δικές σας ανακοινώσεις, οι αποφάσεις εκείνες αλλάζουν με συνέπεια την αναταραχή και την ανησυχία στο κλάδο των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στα ταξί, της χώρας
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,
Α) Γιατί αλλάζει μία απόφαση που είχε τη συναίνεση τω επαγγελματιών – ιδιοκτητών ταξί και εξασφάλιζε τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες
Β) Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να διατηρηθεί εκείνη η συμφωνία του Κράτους με τους ιδιοκτήτες ταξί, στη βάση των κοινών συμφερόντων των εργαζομένων αυτών και του κοινωνικού συνόλου;»