Νέες Δηλώσεις Μαγκριώτη για το ταξί (14/07/11)


Magriotis_giannisΑπομακρύνεται το ενδεχόμενο ρύθμισης για μείωση των διοδίων η οποία επρόκειτο να έρθει στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η πολιτεία δεν μπορεί να πάει σε ρύθμιση γιατί δεν υπάρχει συμφωνία με την άλλη πλευρά. Μάλιστα υπέδειξε τις τράπεζες ως υπεύθυνες μιας και όπως είπε θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα. Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί. Δεν θα υπάρξει απόφαση αν δεν ολοκληρωθεί ο διάλογος που έχει ξεκινήσει, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών.
Τους λόγους για τους οποίους δεν είναι δυνατό να μειωθούν τα διόδια στα εθνικά οδικά δίκτυα εξέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Μαγκριώτης, αποδίδοντας την ευθύνη για την αρνητική αυτή εξέλιξη στις τράπεζες, οι οποίες δεν επαναχρηματοδοτούν τα έργα μη θεωρώντας τα βιώσιμα, αλλά και στους παραχωρησιούχους των έργων που δεν τήρησαν την σχετική συμφωνία με την κυβέρνηση.
Ο ίδιος, ωστόσο, εκδήλωσε την αισιοδοξία του ότι τα έργα είναι βιώσιμα και πάνω από όλα δεν θα πτωχεύσει η χώρα «γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού των τραπεζιτών αυτή η σκέψη υπάρχει».
«Δεν έχει γίνει πράξη η μείωση των διοδίων, γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα. Η ευθύνη είναι στην πλευρά των τραπεζών. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση. Τους καλούμε να ξεκινήσουν την επαναχρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα και φυσικά να μειωθούν ταυτόχρονα και τα διόδια» είπε απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
«Παρότι η κυβέρνηση μέσα από αυτό το ενδιάμεσο σχέδιο έχει εγγυηθεί σε απόλυτο βαθμό τα έργα και τις επόμενες κινήσεις, οι τράπεζες αρνούνται να επαναχρηματοδοτήσουν τα έργα γιατί συνεχίζουν να θεωρούν ότι δεν είναι βιώσιμα. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι και η χώρα θα πάει μπροστά και τα έργα είναι βιώσιμα. Πάνω από όλα είναι το συμφέρον της χώρας και του φορολογούμενου πολίτη. Με αυτή την έννοια κάθε όρος που βάζουν οι τράπεζες δεν σημαίνει ότι από τη δική μας πλευρά θα γίνει δεκτός» τόνισε ο κ. Μαγκριώτης.

Όσο αφορά στο θέμα των ταξί

Δεν υπάρχει πρόθεση αιφνιδιασμού από πλευράς κυβέρνησης δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης. «Έχει ξεκινήσει ο διάλογος και θα διευρυνθεί. Είναι αλήθεια ότι το επάγγελμα των ταξί έχει ιδιομορφίες όπως άλλωστε και σε όλη την Ευρώπη. Γι' αυτό και δεν περιλαμβάνεται στις στενές ευρωπαϊκές οδηγίες. Δεν θα υπάρξει απόφαση αν δεν ολοκληρωθεί ο διάλογος που έχει ξεκινήσει».
ΠΗΓΕΣ: NET FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ