Συγκέντρωση αυτοκινητοπορεία στο υπουργείο Υποδομών της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» (13/07/11)

Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣΣελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Αγωνίζονται για να κρατήσουν τη δουλειά τους
Συγκέντρωση αύριο και αυτοκινητοπορεία στο υπουργείο Υποδομών πραγματοποιούν οι αυτοαπασχολούμενοι στο ταξί με πρωτοβουλία της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» και των τοπικών Επιτροπών Αγώνα
Με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στη διασταύρωση των οδών Σπ. Πάτση και Καβάλας και αυτοκινητοπορεία στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απαντούν οιΕπιτροπές Αγώνα στα ταξί και η «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία» (ΕΠΣ), στην πολιτική της κυβέρνησης για τις επιβατικές οδικές μεταφορές και στη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΣΑΤΑ, που από κοινού επεξεργάζονται την άμεση εφαρμογή του ν. 3919/2011 περί «απελευθέρωσης».
Σε κοινό τους κάλεσμα η ΕΠΣ και οι Επιτροπές Αγώνα υπογραμμίζουν ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. μας κήρυξε τον πόλεμο. Απελευθερώνει τις υπηρεσίες ταξί, μοιράζει χιλιάδες νέες άδειες, χαρίζει το ταξί στην πλουτοκρατία, καταστρέφει τη δουλειά μας. Στον πόλεμο της κυβέρνησης πρέπει να απαντήσουμε με αντίσταση, ρήξη και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί τα σχέδια παράδοσης του κλάδου σε λίγες μονοπωλιακές εταιρείες. Η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και του ΣΑΤΑ στηρίζει τα σχέδια της κυβέρνησης. Μας λένε ότι ξεκίνησε διάλογος με το υπουργείο Μεταφορών από μηδενική βάση. Το υπουργείο Μεταφορών απαντάει σε όλους τους τόνους, ότι θα εφαρμόσει τον 3919/11 για την απελευθέρωση, και καλεί τη συμβιβασμένη πλειοψηφία να κάνει προτάσεις στο πώς θα δίνονται οι άδειες, πώς θα περάσουν πιο εύκολα και χωρίς αντίσταση τα μέτρα».
Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται ακόμη ότι με την «απελευθέρωση» οι αυτοαπασχολούμενοι στο ταξί δεν θα χάσουν μόνο την αξία της άδειάς τους αλλά «κυρίως την ακριβοπληρωμένη θέση εργασίας μας και πολλοί από μας θα χάσουμε και τα σπίτια μας γιατί είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες. Γιατί ήδη πιεζόμαστε όπως όλοι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι από τις τράπεζες, τη φορολογία, τα νέα χαράτσια, την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, την αύξηση του ΦΠΑ κ.ά.»
Οι αυτοαπασχολούμενοι στο ταξί διεκδικούν:
  • Κατάργηση του νόμου της λεγόμενης απελευθέρωσης.
  • Η άδεια ταξί να μείνει προσωπική.
  • ΟΧΙ στην παράδοση του κλάδου στο μεγάλο κεφάλαιο.
  • ΟΧΙ στην κατάργηση του ενιαίου κομίστρου.
  • ΟΧΙ στα επταθέσια και εννιαθέσια χωρίς ταξίμετρο και στην ενοικίαση μετά οδηγού.
Η «βάση» να πάρει την υπόθεση στα χέρια της
Στο ζήτημα της «απελευθέρωσης» του ταξί παρενέβη και η ΠΑΣΕΒΕ με ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει ότι «το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που παρουσίασε ο προηγούμενος υπουργός και το οποίο έβαζε δήθεν ορισμένους περιορισμούς, αποδείχτηκε φτηνό προπαγανδιστικό κόλπο και προσφορά στους συμβιβασμένους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας και του ΣΑΤΑ για να μπορέσουν πιο εύκολα να περάσουν την κυβερνητική πολιτική στον κλάδο. Αυτή η προσπάθεια εξαπάτησης δεν πρέπει να περάσει. Δεν υπάρχει καλή και κακή απελευθέρωση, υπάρχει μόνο ο στόχος της παράδοσης και του κλάδου του ΤΑΞΙ στο μεγάλο κεφάλαιο. Η λεγόμενη απελευθέρωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής και των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, που στόχο έχουν να χρεοκοπήσουν το λαό για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας».
Ακόμη, η ΠΑΣΕΒΕ υπογραμμίζει ότι «η μεγάλη επιτυχία της απεργίας και η συμμετοχή χιλιάδων συναδέλφων μαζί με τα αυτοκίνητά τους στη συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών δείχνει τις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου και πρέπει να γίνει το ξεκίνημα του Αγώνα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλα τα Σωματεία να ξεσηκωθούν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες, να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα σε όλη την Ελλάδα, να οργανώσουν κινητοποιήσεις, να απαιτήσουν την κατάργηση του νόμου που διαλύει τη δουλειά μας. Η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και στο θέμα της απελευθέρωσης δεν διορθώνεταιΜόνο ανατρέπεται».