Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πλήρης στήριξη στις θέσεις των ταξί (12/07/11)


Πηγή: http://ppel.gov.gr

Π. Τατούλης: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα ενδώσει

 σε καμία πίεση που θα δημιουργήσει πρόβλημα στους ταξιτζήδες

Ετικέτες:      Ημερομηνία Ανάρτησης:  12 Ιουλίου, 2011  |  Χωρίς Σχόλια



“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα ενδώσει σε καμία πίεση που θα δημιουργήσει πρόβλημα στους ιδιοκτήτες ταξί” σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στους χειρισμούς του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση. “Παρά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί δυστυχώς ο Υπουργός λέει ότι το θέμα θα συζητηθεί εξαρχής, αγνοώντας τη διαβούλευση που είχε γίνει επί 20 περίπου μήνες με πολύ θετικά συμπεράσματα”σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που έφερε τη θέση του προς έγκριση στο ΠΣ Πελοποννήσου.
Ομόφωνα το ΠΣ ενέκρινε την θέση του Περιφερειάρχη που ζήτησε ακόμα επάνοδο στο προηγούμενο προεδρικό διάταγμα και στα συμπεράσματα της διαβούλευσης που είχε γίνει και με την οποία είχαν έρθει σε συνεννόηση οι ιδιόκτητες ταξί και το Υπουργείο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρόσθεσε ότι “δεν θα επιτραπεί σε κανένα να αποφασίζει για σημαντικές κοινωνικές ομάδες χωρίς τη συμμετοχή της Περιφέρειας, η οποία είναι η αρμόδια της έκδοσης αδειών”. Ο κ Τατούλης τόνισε ότι η κοινωνική αυτή ομάδα δοκιμάζεται αυτή την περίοδο και ότι σύμφωνα με  μελέτες το 60% αυτών είναι υπερχρεωμένοι. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, αλλά και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αριθμός των αδειών ταξί θα πρέπει να είναι ανάλογος προς τον πληθυσμό.
Το μήνυμα της Περιφέρειας είναι ξεκάθαρο σύμφωνα με τον κ. Τατούλη: γρήγορη ενεργοποίηση του προηγούμενου προεδρικού διατάγματος με το οποίο είχε επιτευχθεί σύμπτωση απόψεων και καμία συναίνεση σε ανατροπή της αλληλεγγύης του κοινωνικού ιστού. Προειδοποίησε ακόμη ότι δεν θα γίνουν ανεκτές ιδεοληψίες οι οποίες έχουν καταστρέψει τον τόπο.