Δελτίο Τύπου: Σωματείου και του Ράδιο-Ταξί Χαλκίδας (10/07/11).


                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. του Σωματείου και του Ράδιο-Ταξί Χαλκίδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αφανισμό και την απαξίωση του επαγγέλματός μας από τις εξαγγελίες του ΥΜΕ κου Γ. Ραγκούση στις 4/7/11 για πλήρη απελευθέρωση των ταξί, αποφάσισε 2ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 10 με 12 το πρωί.
Οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν επίσκεψη στη βουλευτή Ευβοίας της κυβέρνησης κα Κατερίνα Περλεπέ και επίδοση ψηφίσματος και εν συνεχεία πορεία με τα ταξί μας στην Αντιπεριφέρεια.
Με αυτόν τον τρόπο στοχεύουμε στην άρση των επικίνδυνων προθέσεων του νυν ΥΜΕ, αφού μας ισοπεδώνει και μας διαλύει επαγγελματικά, εξαθλιώνει εμάς και τις οικογένειές μας και μας στέλνει εμμέσως στην ανεργία.
Θυμίζουμε ότι στις 9/6/11 το γραφείο τύπου του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με Υπουργό τον κ. Δ. Ρέππα εξήγγειλε δελτίο τύπου το οποίο με Π.Δ., έπειτα από διαβουλεύσεις ενός χρόνου με το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, εκσυγχρόνιζε και οργάνωνε τον κλάδο κατά τα πρότυπα των Ευρωπαικών πόλεων θέτοντας κανόνες για υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση. 
Σημειώνεται ότι σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. ο αριθμός των Ταξί κυμαίνεται από 1,3 έως 2 ανά 1.000 κατοίκους και στο Π.Δ. Ρέππα ο δείκτης που επιλέχθηκε για την Ελλάδα είναι σαφώς μεγαλύτερος από τον ευρωπαικό μέσο όρο (2,5 Ταξί ανά 1.000 κατοίκους για την Αθήνα, 2 Ταξί ανά 1.000 κατοίκους για την υπόλοιπη Ελλάδα).

                                         Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας

Κακαλιάς Νικόλαος                            Καρατζάς Κων/νος