Εύβοια: Απεργία των ταξί στην Κάρυστο (24/06/11)

Άκαρπη η συνάντηση του Σωματείου με τον κ. Μπουραντά
Συγνώμη στο επιβατικό κοινό

Οι αυτοκινητιστές ζήτησαν από τον κ. Μπουραντά να ανακαλέσει την απόφασή του για μεταστάθμευση τριών ΤΑΧΙ, με άλλη έδρα, στην Κάρυστο, λέγοντάς του ότι η δυνατότητά του να την εκδώσει στηρίζεται μεν στο ότι παρόμοια απόφαση είχε παρθεί το 2002 –οπότε, σύμφωνα με το Ν.3109/2033, επιτρέπεται η έκδοση νέας- αλλά η τότε απόφαση έπασχε νομικά γιατί δεν συνοδευόταν από πρακτικό της Νομαρχιακής Επιτροπής. Να σημειωθεί ότι το Σωματείο, όταν και πέρυσι ο κ. Μπουραντάς είχε δώσει την ίδια άδεια, στηριζόμενος πάλι στον ίδιο λόγο, έκαναν αίτηση προς την Νομαρχία για να ζητήσουν το παραπάνω πρακτικό, αλλά η απάντηση που πήραν από την αρμόδια υπηρεσία, με το με αριθ. πρωτ 13242/14-9-2010, ήταν ότι τέτοιο πρακτικό δεν ανευρέθη.
Ο κ. Μπουραντάς ξεκαθάρισε στο Σωματείο ότι «δεν ανακαλώ την απόφασή μου που είναι καθ όλα νόμιμη». Αυτή την δήλωση είχε κάνει και για την ίδια απόφαση που είχε πάρει πέρυσι ως Νομάρχης, όμως το Σωματείο, μετά από αίτηση, πέτυχε την ανάκλησή της από την Περιφέρεια Στερεάς.
Οι αυτοκινητιστές, μετά τη συνάντηση, συνεχίζουν να κάνουν λόγο για μικροπολιτική από μέρους του Αντιπεριφερειάρχη, τονίζοντας «αυτή η εμμονή, που κ. Μπουραντά να επανέρχεται σε κάτι που η ίδια η Περιφέρεια του το είχε ακυρώσει, μόνο από τοπικές μικροπολιτικές σκοπιμότητες μπορεί να υπαγορεύεται. Το επιχείρημα που γράφει στο σκεπτικό της απόφασής του, ότι δηλαδή η επιβατική κίνηση είναι πολύ αυξημένη τους καλοκαιρινούς μήνες και χρειάζεται μέριμνα γι αυτό, του εξηγήσαμε ότι εδώ και δύο καλοκαίρια κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι τα ΤΑΧΙ που υπάρχουν στην Κάρυστο φτάνουν και περισσεύουν. Το μόνο που κάνει με αυτή του την απόφαση ο κ. Μπουραντάς είναι να “μεριμνεί” να μειωθούν ακόμα περισσότερο τα εισοδήματά μας. Θα παλεψουμε και φέτος για την ακύρωσή της».
Συγνώμη στο επιβατικό κοινό
Παρόλη την αγωνία για την καθημερινότητά τους πια και την αγανάκτηση που νιώθουν, οι ταξιτζήδες της Καρύστου δεν παραλείπουν να ζητήσουν συγνώμη από το επιβατικό κοινό. «Παρακαλούμε για την κατανόηση του επιβατικού κοινού, και ζητάμε συγνώμη τόσο από τους συμπολίτες μας, όσο και από επισκέπτες της Καρύστου. Επειδή όλοι βιώνουμε την ίδια κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική, πιστεύουμε ότι μπορούν να καταλάβουν τα αίτια της απεργίας μας, που έχουν να κάνουν με την επιβίωσή μας, αλλά και με την επικράτηση της νομιμότητας και την ακύρωση αυθαίρετων αποφάσεων, που παίρνονται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που τόσο τελικά έβλαψαν τη χώρα».