Απόψεις - Θέσεις - Προτάσες για το "Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος" του Περιφερειακού Συμβουλίου Ταξί Βορείου Αιγαίου (06/06/11)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                               
ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Επικοινωνία:
Πρόεδρος:        6938063415
Γ.Γραμματέας: 6932718931
FAX:                    2251028007               
e-mail:syndesmos@taxi-mytilene.gr   


ΠΡΟΣ: Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.
 ΚΟΙΝ.: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 
& ΣΩΜΑΤΕΙΑ
                                                              
Αρ. Πρωτ….5…..
Μυτιλήνη, 29/5/2011

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΣΧΕΔΙΟΥ Π.Δ,
             Aξιότιμο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α., αγαπητοί συνάδελφοι των Π.Σ. και Σωματείων,

Περίπου στις 8 Μαΐου και ενώ διεξήγοντο οι εκλογές του Σ.Α.Τ.Α. διαδόθηκε μια πληροφορία ότι υπάρχει Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον κλάδο μας. Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε αφού το προσχέδιο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Περιφερειακής Συνδικαλιστικής Παράταξης Ταξί. Στις 19 Μαΐου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. ενημερωτικό σημείωμα που αναφέρει ότι το προεδρείο συγκαλεί διοικητικό στις 26 /5 (μάλλον αναγκασμένο πλέον να το κάνει αυτό, μετά από σοβαρές πιέσεις) για να γίνει συζήτηση για το προσχέδιο και να ορίσει ημερομηνία για κλαδικό συνέδριο.
Αφού διαβάσαμε το προσχέδιο και το ενημερωτικό σημείωμα μας δημιουργήθηκαν ερωτήματα όπως  γιατί δεν μας ζητήθηκαν ακόμα προτάσεις επί του σχεδίου, και γιατί δεν έγινε νωρίτερα έκτακτο κλαδικό συνέδριο εφόσον συζητάμε για το σοβαρότερο - μήπως μάλλον μόνο για μας; – πρόβλημα που υπήρξε ποτέ στον κλάδο μας.
Παρόλα αυτά εμείς σας στέλνουμε τις προτάσεις μας - όπως έχουμε κάνει και προηγούμενα για αλλά σοβαρά ζητήματα που προφανώς δεν λάβατε υπόψιν σας - που είναι και θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Σωματείων του Βορείου Αιγαίου.
  1. Για το θέμα των εδρών υποστηρίζουμε να παραμείνει ο καθένας στην έδρα του εκπληρώνοντας τον σκοπό για τον οποίο η άδεια του δόθηκε,  πρόταση που είχε συμπεριληφθεί στο από 25/5/2010 έγγραφο μας  με αριθμό πρωτ. 3  προς εσάς με θέμα τον σχέδιο Καλλικράτης. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρουμε, ο Περιφερειάρχης να είναι ο αποκλειστικός αρμόδιος να αποφασίζει για αλλαγή εδρών η περιοχές κοινής λειτουργίας στις υπερτοπικές δομές αν υπάρχει ανάγκη, αφού πρώτα δια μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου διαβουλεύεται με τα Περιφερειακά Συμβούλια Ταξί και τα  τοπικά Σωματεία των Ταξί.
  2. Σε σχέση με το μαθηματικό τύπο, αν προσμετράτε  η διανυκτέρευση του επισκέπτη τότε αυτό να γίνεται μόνο μετά από τρεις ημέρες διαμονής .
  3. Να λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία του πληθυσμού με πληθυσμιακό περιορισμό 1000 κατοίκων ανά άδεια Ε.Δ.Χ. βάσει της τελευταίας απογραφής, αλλά επίσης να συνυπολογιστεί και η ραγδαία αύξηση των Ι.Χ. ανά κάτοικο.
  4. Να μην επιτρέπεται η απόκτηση αδειών από ένα πρόσωπο πέραν του 5% σε όλη την επικράτεια.
  5. Η άδεια να μεταβιβάζεται με τον ισχύοντα τρόπο η μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας .
  6. Τα ταξί που θα γίνουν πολυθέσια να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, να λειτουργούν με τον ίδιο κανονισμό και  φυσικά να διαθέτουν ταξίμετρο.
  7. Να μην νομιμοποιηθούν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό, διότι αυτή η αλλαγή θα ανοίξει τον δρόμο στην νόμιμη υποκλοπή του περισσότερου μεταφορικού έργου, με το πρόσχημα των «ειδικών υπηρεσιών», χωρίς να μπορούν τα ταξί να αντιδράσουν εφόσον τα οχήματα αυτά δεν θα έχουν ταξίμετρο.
Κλείνοντας θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι όλες  οι παραπάνω  θέσεις – προτάσεις είναι πολύ σημαντικές, με σοβαρότερη  όλων την 7 για προφανείς λόγους.
Πέραν όλων αυτών όμως, το σοβαρότερο πρόβλημα που μας ταλανίζει τελικά σαν κλάδο, είναι η ομιχλώδης κατάσταση συζητήσεων, αλαζονικών συμπεριφορών, «διαρροών», παραταξιακών κοκορομαχιών, προσωπικών φιλοδοξιών  κ.λ.π. καταστάσεων που διαδραματίζονται στις τάξεις μας, και που αποδυναμώνουν αυτούς που μας εκπροσωπούν και διαπραγματεύονται το μέλλον της δουλειάς μας.
    Με Τιμή

    Για το Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΣΠΑΝΟΣ                     ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ


Για να κατεβάσεις το αρχείο επέλεξε  ΕΔΩ