Συνεργασία ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ΤΑΞΙ (04/06/2011)

“Τρενο-ταξί” με ενιαίο μειωμένο εισιτήριο για τις αμαξοστοιχίες στον άξονα Θεσσαλονίκης - Αθήνας είναι η νέα υπηρεσία που θα εφαρμοστεί πιλοτικά τον επόμενο μήνα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα, προωθείται συμφωνία με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για παροχή υπηρεσιών ίντερνετ στα τρένα.
Οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κατερίνη και τον Βόλο θα έχουν τη δυνατότητα με ένα ενιαίο μειωμένο εισιτήριο να ζητούν να τους περιμένει ταξί και να τους μεταφέρει στον τελικό τους προορισμό. Η υπηρεσία θα ξεκινήσει τον Ιούνιο για ένα τρένο που θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 5.15 το πρωί, θα φτάνει στην Αθήνα στις 10.25 το πρωί και θα επιστρέφει στις 4.15 ή στις 6.15 το απόγευμα από την Αθήνα. Σε όσους το επιθυμούν θα δίνεται η δυνατότητα να ζητούν ταξί να τους παραλάβει από το σπίτι τους για τον σταθμό, όπως και κατά την επιστροφή τους να τους μεταφέρει από τον σταθμό στο σπίτι τους. Το συνολικό κόστος τρένου και ταξί θα ξεκινάει από 69 ευρώ με επιστροφή για όσους μένουν στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.
Είμαστε σε συζητήσεις με τα σωματεία ιδιοκτητών ταξί ώστε να πετύχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών με το δυνατόν χαμηλότερο κόστος”, αναφέρει στη “Μ” ο Χάρης Τσιόκας, γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, υλοποιούν το εκπονημένο σχέδιο εξυγίανσης του σιδηρόδρομου.
Στις πρόσθετες παροχές προς τους επιβάτες προστίθεται το διαδίκτυο, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει έρθει σε συμφωνία με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και σύντομα επάνω στα τρένα θα υπάρχει και ίντερνετ, για τη διευκόλυνση των επιβατών και την καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου τους ενώ ταξιδεύουν.

Πηγή: Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ