ΑΡΘΡΟ ΝΙΚΟΥ ΔΕΛΗΑΓΓΕΛΟΥ

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ένα θερμό χειροκρότημα σ αυτά τα πανέξυπνα μυαλά που εφηύραν αυτόν τον ασύλληπτο τύπο, αυτό το λουλούδι της κβαντομηχανικής  με τον οποίο θα δίδονται τούδε και στο εξής οι άδειες των ταξί στις επαρχίες.
ΚΥΡΙΟΙ ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
Η επαρχία που τόσο υπέφερε τα τελευταία χρόνια από πλήξη, μονοτονία και ατελείωτες ώρες μοναξιάς τώρα θα γεμίσει ζωή.
ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑΞΙ.
Συνάδελφοι, με αυτόν τον πανέξυπνο τύπο δεν θα αισθανόμαστε πλέον μόνοι στις πιάτσες μας. Δεν θα γυρνάμε  πλέον στα σπίτια μας κατάκοποι και στενοχωρημένοι γιατί  δεν μπορέσαμε και σήμερα  να εξυπηρετήσουμε  το πλήθος που συνωστίζεται στις πιάτσες μας ελπίζοντας μάταια να βρει ταξί για να πάει  στους κινηματογράφους, στα θέατρα και στα μέγαρα μουσικής κάθε χωριού. Δεν θα είμαστε πλέον μόνοι χωρίς να μπορούμε να πούμε τον πόνο μας κάπου. θα ακουμπάμε στον ώμο κάποιου συνάδελφου και θα αισθανόμαστε σιγουριά.
Οι τόσο ταλαιπωρημένοι και απογοητευμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που τα τελευταία χρόνια υπέφεραν μη μπορώντας να προσφέρουν κι αυτοί κάτι στους ψηφοφόρους τους, μια τόση δα εξυπηρέτηση ως αντάλλαγμα της αφοσίωσης τους, τώρα θα ανασάνουν επιτέλους. Θα έχουν βρε αδελφέ να τους προσφέρουν μια θέση εργασίας, μια καρέκλα έστω κι αν είναι ένα κάθισμα αυτοκινήτου σε ένα μικρούλι μοναχουλι ταξακι. μια λαμαρίνα πάνω από το κεφάλι τους  να τους σκεπάζει στοργικά τα κρύα βράδια του χειμώνα  και μια θέση παρκινγκ στις άλλοτε άδειες λόγο φόρτου εργασίας πιάτσες.
Τα καφενεία γύρο από τις πιάτσες θα σφύζουν από ζωή και οι καφετζήδες δεν θα προλαβαίνουν να πηγαινοφέρνουν τους δίσκους με τους παγωμένους καφεινοκοκόζομους  που θα δροσίζουν τους κατάκοπους πλην όμως ευτυχισμένους και ικανοποιημένους από το γερό μεροκάματο αυτοκινητιστές. Έτσι μόνο μπορεί να επιτευχθεί η αναθέρμανση της οικονομίας, η ανάπτυξη και η ευημερία αυτού του τόπου.
Για την ομοσπονδία τι να πω. Ακούραστοι  αφανείς ήρωες που σκέφτονται πριν από εμάς για μας. Σκεφτείτε αν μας ακούγανε, αν ακούγανε της ανόητες προτάσεις που τόσο καιρό κάναμε εμείς οι άξεστοι, οι ποταποί επαρχιώτες σε τι όλεθρο και καταβαράθρωση θα οδηγούνταν ο κλάδος μας και πολύ περισσότερο η επαρχία.
Όμως αυτοί οι γενναίοι άνθρωποι οι άξιοι  και προοδευτικοί, οι ακομμάτιστοι και ανιδιοτελείς απλοί εργάτες του συνδικαλισμού μετά από τόσες ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων κατάφεραν το ακατόρθωτο. Η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου, η αναγέννηση του ταξί έρχεται. Να είστε έτοιμοι  για να ζήσουμε το Όνειρο. Αξίζει να τους παρασημοφορήσουμε για τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν τα παλικάρια μας ώστε ο κλάδος να μείνει αλώβητος από την λαίλαπα της τρόικας. Με σθένος και αυτοθυσία  προέταξαν τα στήθη τους  για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία  και με ιδιαίτερη αποφασιστικότητα και μαχητικότητα που ξεπερνά κάθε προσδοκία αγωνίσθηκαν για να καταφέρουν να στηρίξουν για άλλη μια φορά την επαρχία. Ηρωικά μαχόμενοι εκπλήρωσαν μέχρι κεραίας τα προτεινόμενα από τα περιφερειακά συμβούλια και τα κατά τόπους σωματεία και κατέληξαν σε ένα σχέδιο νόμου το οποίο αν εφαρμοσθεί ως έχει θα αποτελέσει πρότυπο εκσυγχρονισμού και διαφάνειας. Και θα γεμίσουν οι ρούγες  και τα σοκάκια με καινούρια ταξί, με πανέμορφα πολυμορφικά βανακια, με αστραφτερές λιμουζίνες που θα είναι πρόθυμες ανά πάσα στιγμή να εξυπηρετήσουν τον απαιτητικό αγρότη που θέλει να μεταβεί στους αγρούς του για να επιθεωρήσει τις καλλιέργειές του, τον πολυάσχολο συνταξιούχο που θέλει να μεταβεί  στις διάφορες υπηρεσίες του χωριού του, τον απλό ξενύχτη που θέλει να έχει εναλλαγές στην διασκέδαση του λόγο των πολυάριθμων κέντρων διασκεδάσεως που προσφέρει το κάθε χωριό, τον μακροχρόνια άνεργο που θέλει να πάει στην δουλειά του, τον πρόσφατα απολυμένο που θέλει να κάνει μια βόλτα με ένα καλό αυτοκίνητο επειδή έτσι  του συνέστησε  ο ψυχολόγος του, τον αχάριστο ασθενή που δεν ικανοποιείται από τα πλήρως εξοπλισμένα ιατρικά κέντρα του χωριού του και θέλει να μετακινηθεί στα νοσοκομειακά συγκροτήματα των αστικών κέντρων με αξιοπρέπεια και όχι με τα παλιά ασθενοφόρα.
Η Ελλάδα μας  θα βγει από την κρίση και τότε θα ήμαστε περήφανοι που τα παλικάρια μας χωρίς να υπολογίσουν κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος ήταν αυτά που έδωσαν την λύση.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΤΙΜΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ  ΜΑΣ
       ΜΕ ΤΙΜΗ
ΔΕΛΗΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Για να κατεβάσεις το άρθρο επέλεξε  → ΕΔΩ