ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΑΛΙΑ: ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ & ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι.
 Ως προβληματισμένος επαγγελματίας τις δύσκολες ετούτες ημέρες που περνά η Χώρα και κατ' επέκτασιν όλοι οι πολίτες, θα ήθελα να εκφράσω δυο λόγια και κάποιες ιδέες για τον δικό μας κλάδο, διότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι καταλυτικές για το μέλλον μας.
Όσον αφορά τη χρήση ταξιμέτρου πρέπει να παραμείνει υποχρεωτική, διότι κάναμε "αμάν" να μπορέσουμε να απομονώσουμε τα Ι.Χ., τα πειρατικά και τα ταξί από άλλες έδρες με την απόδειξη της ταμειακής. Καλό θα ήταν να παραμείνει ως έχει (μόνο για τα μαθητικά δρομολόγια των (πρώην) Νομαρχιών να μην ισχύει), διότι η μη χρήση ταξιμέτρου θα σημάνει αυτομάτως και την έμμεση απελευθέρωση του επαγγέλματος. Μην ξεχνάτε ότι δεν δόθηκαν νέες άδειες περιπτέρων, αλλά τα είδη που πωλούν τα περίπτερα υπάρχουν σε mini-market και ψιλικατζίδικα, τα οποία ανά πάσα ώρα μπορούν να λειτουργήσουν.
Τα 7θέσια και 9θέσια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάνε σε τρίτους. Γι' αυτό ο μόνος τρόπος να παραμείνουν στα χέρια μας είναι η  ένταξή τους σε Α.Ε. ή ΣΥΝ.ΠΕ. (αφού πρώτα οργανωθούμε οι ίδιοι και το έργο εκμεταλλευτούμε εμείς) και όχι όπως έχει γίνει με τις λιμουζίνες, δηλαδή αν κόψει κάποιος μία άδεια ταξί να την μετατρέψει σε 7θέσιο ή 9θέσιο, διότι ο εν λόγω συνάδελφος γίνεται "τρίτος" από τη στιγμή που δεν θα είναι ταξιτζής.
Κάτι πρέπει να γίνει με την αφαίρεση διπλώματος για τροχαία παράβαση. Θα πρέπει η Ομοσπονδία να το "παλέψει" να μην αφαιρείται το επαγγελματικό δίπλωμα, ή τουλάχιστον να είναι λιγότερες οι ημέρες αφαίρεσης από τις προβλεπόμενες, αφού καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει να μην μπορείς να δουλέψεις.
Μεγάλη κουβέντα γίνεται τελευταία ο Φ.Π.Α. στα ταξί να ανέβει στο 23%. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο τι θα συμβεί. Πρέπει να αντισταθούμε οργανωμένα, όσο είναι εφικτό, και να μην το περάσουμε στις ταμειακές, ούτε να το αποδώσουμε. Όσο βλέπουν ότι τους "παίρνει" τόσο περισσότερο μας πιέζουν. Ας μας βάλουν όλους φυλακή!
                              Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
                                        Νίκος Κακαλιάς
Πρόεδρος του Σωματείου & Ράδιο Ταξί Χαλκίδας
Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ταξί Στερεάς Ελλάδας
Για να κατεβάσεις το άρθρο επέλεξε  ΕΔΩ