ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΞΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το παρακάτω ενημερωτικό των Σωματείων ταξί Άργους και Ναυπλίου αφορά τα θέμα των ελέγχων που ήδη έχουν ξεκινήσει στην Πελοπόννησο για την μεγάλη πληγή που ονομάζεται υποκλοπή έργου από αλλοδαπά βανάκια.
Ήδη οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί και είχαν τα πρώτα αποτελέσματα όπως θα δείτε στο ενημερωτικό.

Περαιτέρω σας κοινοποιούμε και δυο ενδιαφέρουσες απαντήσεις, μια του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και μια του Υπουργείου Οικονομικών, προς το βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό σχετικές με το θέμα αυτό.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ
ΑΡΓΟΥΣ & ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΤΗΛ-FAX: 2751067020 e-mail: argos.radiotaxi@gmail.com
Άργος 2-3-2011
Προς:

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΞΙ
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες ταξί, είναι γνωστή η τακτική των αλλοδαπών εταιρειών, διακρατικών επιβατικών γραμμών, να έχουν εταιρικά βανάκια επτά, εννέα και δώδεκα θέσεων, με τα οποία μεταφέρουν τους επιβάτες τους από και προς τα πούλμαν τους. Εκτός αυτού βέβαια, κάνουν και τοπική ή υπεραστική συγκοινωνία.
Τα Σωματεία Ιδιοκτητών Ταξί Άργους και Ναυπλίου, έχουμε καταγγείλει αυτά τα φαινόμενα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, στα πλαίσια ενός συντονισμένου αγώνα κατά της παράνομης επιβατικής μεταφοράς.
Σας ενημερώνουμε ότι ως αποτέλεσμα των προσπαθειών μας για την πάταξη της επιβατικής πειρατείας που μαστίζει την περιοχή μας, την Δευτέρα 28-2-2011 σε περιοχή λίγο έξω από το Άργος, διαπιστώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Άργους, η δεύτερη περίπτωση πειρατικής μεταφοράς από βανάκι γνωστής Ρουμάνικης εταιρείας διακρατικών γραμμών. Είχε διαπιστωθεί αντίστοιχο συμβάν από το Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου, σε περιοχή του δήμου Ναυπλίου στις 18-2-2011 με βανάκι άλλης ανάλογης εταιρείας.
Και στις δύο περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι κυρώσεις της παραγράφου 8 του άρθρου 17 του Ν. 3534/07 «Ο οδηγός παντός οχήματος, ο οποίος διενεργεί επι¬βατικές μεταφορές με κόμιστρο, οι οποίες έχουν ανα¬τεθεί σε άλλο φορέα ή πρόσωπο σύμφωνα με τις ισχύ¬ουσες διατάξεις, καθώς και ο ιδιοκτήτης αυτού, εφόσον είναι πρόσωπο διαφορετικό του οδηγού, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ» .
Θεωρούμε ότι η επιτυχία αυτή των ανδρών της Τροχαίας τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, θα πρέπει να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για όλους μας, ώστε να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας. Είναι μία καλή αρχή και ευκαιρία παράλληλα, να αναλάβουν δράση όλα τα Σωματεία Ιδιοκτητών Ταξί, ώστε να γίνει σαφές προς όλους, ότι η ανοχή μας, στην ασυδοσία και την παρανομία τελείωσε.


Με τιμή

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων:
Άργους,
 Γεώργιος Καραμήτσας , πρόεδρος

Ναυπλίου,
Παναγιώτης Γεωργόπουλος, πρόεδρος

  • Για να κατεβάσεις το παραπάνω ενημερωτικό επέλεξε ΕΔΩ
  • Για να δεις και να κατεβάσεις την απάντηση-έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών &Δικτύων επέλεξε ΕΔΩ
  • Για να δεις και να κατεβάσεις την απάντηση-έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών επέλεξε ΕΔΩ