ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αράτου αρ.21, 262 21 ΠΑΤΡΑ,
Τηλ.2610.274.047 Fax : 2610.275.778
E-MAIL: taxi.ditikiellada@gmail.com
Κιν.: 6977 - 423.480, 6972 - 726.670

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΘΡΑΚΗΣ 1 ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τ.Κ. 20100
ΤΗΛ. 27410 73000 FAX. 27410 26900
E-MAIL. taxi.peloponnisou@gmail.com
Κιν.: 6937 - 7134229, 694 - 4897673


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ 3Α ΛΙΒΑΔΕΙΑ Τ.Κ. 32100
Τηλ.: 22610 28111 Fax: 22610 28311
E-mail: taxi.stereas@gmail.com
Κιν.: 6944 - 383434



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΡΟΣ
1) Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α
2) Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών
και Δικτύων
κ. Δημήτρη Ρέππα
3) Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
κ. Σπύρο Βούγια
4) Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
κ.Γιάννη Μαγκριώτη
4) Γεν. Γραμματέα Μεταφορών
κ. Χάρη Τσιόκα
5) Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Γιάννη Ραγκούση

Τα Περιφερειακά Συμβούλια Ταξί Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος σε συνεργασία με το Σωματείο Ταξί Αγρινίου, συνδιοργάνωσαν τη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, με μεγάλη επιτυχία, παρουσία εκπροσώπων και συνδικαλιστών του κλάδου.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη ήταν τα παρακάτω :

1. Το φημολογούμενο «Άνοιγμα» του επαγγέλματος (εξαγγελίες-ανακοινώσεις κυβέρνησης, δημοσιεύματα κλπ).
2. Νόμος 3852/7-6-2010 Καλλικράτης – Επιπτώσεις στο Ταξί.
3. Μεταφορά μαθητών, λαθρομετανάστες, αύξηση ΦΠΑ.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν διεξοδικά και οι ομιλίες και οι τοποθετήσεις όλων επικεντρώθηκαν γύρω από τα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα.
Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από τις δημοσιοποιημένες θέσεις του Υπουργού Μεταφορών και του Γεν. Γραμματέα Μεταφορών, από το Νόμο 3852/7-6-2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) καθώς και στοιχεία από χώρες της Ενωμένης Ευρώπης και από εξειδικευμένες για τον κλάδο μελέτες.
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε έρευνα της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. με στοιχεία για την οργάνωση των Ταξί και της ειδικής μεταφοράς κάτω των εννέα (9) ατόμων σε τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία).
Τα στοιχεία αποδεικνύουν περίτρανα τη τεράστια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αφού σ’ αυτές υπάρχουν μεγάλοι περιορισμοί στην έκδοση αδειών, με αποτέλεσμα να αντιστοιχεί κατά μέσο όρο μία (1) άδεια ανά 1.000 κατοίκους, ενώ στην Ελλάδα περίπου 4,5 άδειες ανά 1.000 κατοίκους.

ΘΕΜΑ 1ον: ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

α) Οδηγία 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
β) Σχέδιο Νόμου
γ) Νόμος 3844/3-5-2010 «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στην οδηγία 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του συμβουλίου σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις.»
όπου στο Άρθρο 4 παρ. δ αναφέρεται:
“Οι διατάξεις του νόμου αυτού δεν εφαρμόζονται στις ακόλουθες δραστηριότητες: στις υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών, στις οποίες περιλαμβάνονται και αυτές των λιμενικών υπηρεσιών που εμπίπτουν στο πεδίο του τίτλου VI της Συνθήκης της Λισαβόνας (πρώην V της Συνθήκης ΕΚ), των αστικών συγκοινωνιών των αγοραίων οχημάτων (ταξί) και των ασθενοφόρων.”
Κατά τη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Μεταφορών στις 27/4/2010 μεταξύ του Γεν. Γραμματέα κ. Χ. Τσιόκα, Υπηρεσιακών Παραγόντων και στελεχών της κλαδικής μας Ομοσπονδίας και εκπροσώπων του κλάδου, σύμφωνα με την εισήγηση και τις δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα θα συνταχθεί σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του κλάδου μας που θα προβλέπει τα παρακάτω:
1) Όχι αύξηση των αδειών Ταξί τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω υπερπληθώρας σε σύγκριση με τις χώρες της Ενωμένης Ευρώπης που είναι ελεγχόμενες.
2) Τη δημιουργία δύο (2) ειδών ΤΑΞΙ, πρώτον του σημερινού χαρακτηριζόμενου ως «λαϊκό» και δεύτερον του ΤΑΞΙ ειδικής μεταφοράς, στο οποίο όμως θα το δρομολογήσουν ξένοι προς το επάγγελμα του ειδικού μεταφορέα φορείς, όπως μεγάλες τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, πολυεθνικές εταιρείες ενοικιάσεως αυτ/των κλπ.
3) Τη χορήγηση αδειών για λιμουζίνες, μίνι βάν και ταξί 5 έως 9 θέσεων στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Προϋπόθεση για την έκδοση τέτοιων αδειών θα είναι η δημιουργία εταιρειών ταξί που θα λειτουργούν με τηλεφωνικές κλήσεις και ραντεβού. Δικαίωμα για δημιουργία εταιρειών θα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, όπως ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις καθώς και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που θα μπορούν να νοικιάζουν όχημα με οδηγό. Το κόμιστρο θα καθορίζεται βάσει τιμοκαταλόγου και όχι με ταξίμετρο, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά ταξί.
4) Τη χορήγηση αδειών για ταξί με ειδικές προδιαγραφές που θα εξυπηρετούν άτομα με αναπηρίες.
5) Την αναβάθμιση των εταιρειών ράδιο ταξί που θα σταθμεύουν σε ειδικούς χώρους
6) Το δικαίωμα σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να τα νοικιάζουν με οδηγό.
7) Την ένταξη της μεταφοράς μαθητών με ταξί στην ειδική μεταφορά .

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Τα παραπάνω θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία των δύο (2) ειδών ΤΑΞΙ, πρώτον του σημερινού χαρακτηριζόμενου από το Υπουργείο ως «λαϊκό» και δεύτερον του ΤΑΞΙ ειδικής μεταφοράς, στο οποίο όμως θα δρομολογήσουν και ξένοι προς το επάγγελμα του ειδικού μεταφορέα φορείς, όπως μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές και πολυεθνικές εταιρείες ενοικιάσεως αυτ/των κλπ., που ήδη ελέγχουν την ειδική μεταφορά αλλά μέχρι τώρα με νόμο ανέθεταν και στα ΤΑΞΙ.
Η ειδική μεταφορά ανήκει θεωρητικά και με βάση το Ν. 3109/03 στο ΤΑΞΙ, αλλά με ευθύνη της πολιτείας δεν εκδόθηκαν οι αντίστοιχες Υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά διατάγματα που θα εφάρμοσαν στην πράξη το έργο αυτό.
Οι παραπάνω επιχειρούμενες αλλαγές και παρεμβάσεις θα επιφέρουν ακόμη ένα μεγάλο πλήγμα στους επαγγελματίες του κλάδου των ΤΑΞΙ , με απώλεια έργου έως και 60%, αφού δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες μονοπωλιακού χαρακτήρα να αποσπάσουν μέρος του ήδη περιορισμένου μεταφορικού έργου των ΤΑΞΙ της χώρας και μάλιστα του αποδοτικότερου και να επικρατήσουν στην αγορά, αφού δεν θα μπορούν να τις ανταγωνιστούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις όπως είναι τα ΤΑΞΙ.
Μιλάμε για περιορισμένο μεταφορικό έργο , αφού η χώρα μας έχει ήδη πολύ μεγάλο αριθμό αδειών ΤΑΞΙ, οι οποίες δόθηκαν στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις ρουσφετολογικά και ψηφοθηρικά, καλύπτοντας αδυναμίες της πολιτείας για άσκηση του μεταφορικού – συγκοινωνιακού έργου, έλλειψη αστικών, μετρό, τραμ κλπ., τα οποία αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς και σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση των Ι.Χ. , αλλά και την έλλειψη κυκλοφοριακού σχεδιασμού μειώνουν ακόμη περισσότερο το μεταφορικό έργο του ΤΑΞΙ.
 Οι ενοικιάσεις μετά οδηγού αποτελούν παλιό αίτημα μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και η εφαρμογή τους στην πράξη θα δημιουργήσει άνισο και αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού δίνεται η δυνατότητα να καθορίζεται η τιμή με διαπραγμάτευση και όχι με ελεγχόμενο τιμολόγιο που δουλεύει το σημερινό «λαϊκό» ΤΑΞΙ .
Η μεταφορά μαθητών μετατρέπεται πλέον σε «ειδική μεταφορά» και στις περισσότερες περιοχές όπου αποτελούσε και το μοναδικό τους έργο των ΤΑΞΙ, τώρα κινδυνεύει να χαθεί, δημιουργώντας τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα .
 Δυστυχώς το άνοιγμα –απελευθέρωση πιέζει και «εκβιάζει» το Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), δια του εκπροσώπου του, εμποδίζοντας όμως στην πράξη την ένταξή μας σε αναπτυξιακούς νόμους, αποκλείοντάς μας είτε σαν φυσικά είτε νομικά πρόσωπα από τα αναπτυξιακά εγχώρια και ευρωπαϊκά προγράμματα. Εύλογα προκύπτει λοιπόν ότι στόχος είναι η «κλοπή» του έργου μας και η «άλωση» του κλάδου μας, αφού μας αποκλείουν, μας απομονώνουν και μας καταδικάζουν σε παρασυγκοινωνία, παραεπαγγελματισμό, στιγματίζοντάς μας ως παρασιτικό επάγγελμα.
Μας αναγνωρίζουν ως επαγγελματίες και μας αντιμετωπίζουν ως επιχειρηματίες μόνο όταν στοχεύουν στην άντληση εσόδων και στην υπερφορολόγησή μας, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη αλλαγή του φορολογικού μας καθεστώτος.
Ο εκσυγχρονισμός όμως του κλάδου μας και η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο, ΕΣΠΑ-ΠΕΠ είναι απαραίτητο να γίνει και να αρθεί άμεσα η «ρατσιστική» αντιμετώπιση και πολιτική που θέλει τον κλάδο του ΤΑΞΙ έξω από το «επιχειρείν» της ελληνικής οικονομίας, αφού μέχρι σήμερα καμία ενίσχυση δεν έχει δοθεί ούτε καν τους μεταφορικούς αστικούς συνεταιρισμούς. Ο αποκλεισμό μας από τα αναπτυξιακά κίνητρα και προγράμματα αποτελεί τροχοπέδη.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

Να εφαρμοστεί ο Ν. 3109/03, αφού εναρμονισθεί στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις της εποχής και να εκδοθούν τα απαραίτητα προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις
Να παραμείνει η μεταφορά 9 ατόμων και κάτω και οι ειδικές μεταφορές στα ΕΔΧ , στα φυσικά και νομικά πρόσωπα, όπως προβλέπεται .
Να δοθούν κίνητρα για δρομολόγηση ειδικών οχημάτων.
Να ενισχυθούν και να ενταχθούν οι τουριστικοί, μεταφορικοί και προμηθευτικοί συνεταιρισμοί στον αναπτυξιακό νόμο, ΠΕΠ, ΕΣΠΑ και να δοθούν κίνητρα για δημιουργία νέων συνεταιρισμών όπου αυτό είναι εφικτό.
Επιπλέον να δημιουργηθεί Β΄/θμιο όργανο Ένωση Συνεταιρισμών, με σκοπό την επίτευξη μαζικών αναθέσεων έργου σ’ ότι αφορά τους μεταφορικούς-τουριστικούς συν/σμούς και τις μαζικές παραγγελίες και προμήθεια καυσίμων και αναλωσίμων, που σαν αποτέλεσμα θα έχει την επίτευξη καλύτερων τιμών σ’ ότι αφορά τους προμηθευτικούς συν/σμούς τόσο για την εγχώρια όσο και για την διεθνή αγορά.

ΘΕΜΑ 2ον: «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»



Νόμος 3852/7-6-2010
α) Άρθρο 94 β) Άρθρο 186 γ) Άρθρο 204

Για τα ΤΑΞΙ της Περιφέρειας προβλέπεται η ενοποίηση των εδρών με βάση τους νέους δήμους που προκύπτουν μέσα από τον «Καλλικράτη», και σε συνδυασμό με το νέο νόμο που προτίθεται να φτιάξει το Υπουργείο Μεταφορών για τη μεταφορά εδρών.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την εγκατάλειψη των χωριών–δημοτικών διαμερισμάτων, για τα οποία εκδόθηκαν οι άδειες προς εξυπηρέτηση των κατοίκων τους και την συγκέντρωση στα ήδη κορεσμένα με ΤΑΞΙ, αστικά κέντρα. Πλέον των άλλων είναι ορατός και ο κίνδυνος να ζητηθεί η έκδοση νέων αδειών προκειμένου να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί από την μετακίνηση των ΤΑΞΙ στα αστικά κέντρα, δηλαδή δημιουργείται ένας «φαύλος» κύκλος επανέκδοσης αδειών. Ήδη οι πρώτες παρενέργειες έχουν παρατηρηθεί, αφού κάποιοι καιροσκόποι, οι οποίοι είχαν πληροφόρηση και είχαν προβλέψει τα παραπάνω καιροφυλακτούσαν και έτρεξαν να αγοράσουν φθηνές άδειες αγοραίο από την περιφέρεια με σκοπό όταν ψηφιστεί ο νόμος από το Υπουργείο Μεταφορών να τις μεταφέρουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, αποκομίζοντας οφέλη για τους ίδιους, εις βάρος άλλων συναδέλφων τους.
Επιπλέον θα υπάρξει και αύξηση του κόστους μεταφοράς των πολιτών, μαθητών κλπ.
 Προβλέπεται ακόμα στις αρμοδιότητες των Περιφερειών και των Δήμων να εντάσσονται και θέματα Μεταφορών. Πιο συγκεκριμένα, θα είναι αρμόδιες για την έκδοση απόφασης αλλαγής έδρας ΕΔΧ οχημάτων, για τον καθορισμό του αριθμού των νέων ΕΔΧ αυτοκινήτων (με ή χωρίς μετρητή) που είναι απαραίτητος για τις μεταφορικές ανάγκες κάθε νομού της περιφέρειας. Στις νησιωτικές περιοχές, για τα θέματα αυτά θα είναι αρμόδιοι και οι Δήμοι.
Επίσης, δίνεται η αρμοδιότητα στις Περιφέρειες για έγκριση θέσης σε κυκλοφορία αυτοκινήτων ΕΔΧ από Δήμους ή επιχειρήσεις των Οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ο καθορισμός της χρονολογίας μέχρι της οποίας επιτρέπεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αυτών, περιλαμβανομένης και της δυνατότητας παράτασης της. Τέλος, οι Δήμοι θα είναι υπεύθυνοι και για τον καθορισμό του εξωτερικού χρωματισμού των ταξί.
 Όλα αυτά θα δημιουργούν επικάλυψη και πιθανόν σύγχυση αρμοδιοτήτων και πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα και αυθαιρεσίες, αφού θα μεσολαβούν μικροπολιτικά συμφέροντα.
 Εξάλλου έχει κριθεί αντισυνταγματική η διεύρυνση του δικαιώματος των ιδιοκτητών ταξί από τα όρια ενός συγκεκριμένου χωριού που είναι η έδρα τους, στα πλήρη όρια των συνενωμένων δήμων.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

Να παραμείνει η εποπτεία και διαχείριση των θεμάτων ειδικών μεταφορών (ΤΑΞΙ) στην κεντρική εξουσία και να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες που θα ελαχιστοποιούν τις αυθαιρεσίες .
Να παραμείνουν σε ισχύ και να δημιουργηθούν νέες ειδικές Επιτροπές με τη συμμετοχή του κλάδου που θα ρυθμίζουν θέματα του ΤΑΞΙ.
Να δοθούν κίνητρα παραμονής των ΤΑΞΙ στις έδρες τους με φοροαπαλλαγές, με την μετάταξη τους στον ασφαλιστικό φορέα ΟΓΑ.

Εκσυγχρονισμός του κανονισμού λειτουργίας

Ο από 23ετίας ισχύον κανονισμός (π.Δ.244/87) είναι αναχρονιστικός, αντιαναπτυξιακός και μόνο εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου δημιουργεί.
Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού λειτουργίας του ταξί, που θα βελτιώσει και θα αυξήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Στόχος είναι να δοθούν κίνητρα στους αυτοκινητιστές, προκειμένου να συμφωνήσουν να ενταχθούν σε ευέλικτες μορφές οργάνωσης για ανάπτυξη και παράλληλα εκσυγχρονισμό.

Εξαγγελθείσα Aύξηση ΦΠΑ

Η φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ, εάν εφαρμοσθεί τελικά θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για τον κλάδο μας, αφού θα κάνει το κόμιστρο ακριβότερο και το ΤΑΞΙ «είδος πολυτελείας» για τους καταναλωτές, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το έργο μας αλλά και δημιουργώντας μας επιπλέον προβλήματα προσαρμογής αφού μόλις πριν λίγο καιρό ενταχθήκαμε στο πρωτόγνωρο για μας φορολογικό καθεστώς, που αύξησε το κόστος της χρήσης του ΤΑΞΙ.

Μεταφορά μαθητών

Η μεταφορά μαθητών γίνεται με βάση έναν αναχρονιστικό νόμο ανάθεσης που ουσιαστικά και στην πράξη αποκλείει τα ΤΑΞΙ και δίνει το δικαίωμα αυτό στα ΚΤΕΛ, τα οποία λειτουργούν σαν μεσάζοντες-υπερεργολάβοι και καρπώνονται πλέον το 30 % των χρημάτων που διατίθονται από την πολιτεία, σαν είδος «μίζας», για τη μεταφορά μαθητών υπογράφοντας αρκετές φορές «παράνομες» και «ύποπτες» συμβάσεις με ιδιώτες, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών, αφού καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν καλύπτει τα Ι.Χ. που δουλεύουν επαγγελματικά.

ΠΡΟΤΑΣΗ:

Να γίνεται απευθείας ανάθεση της μεταφοράς μαθητών στα ταξί, χωρίς μεσάζοντες.

Λαθρομετανάστες
Η μετατροπή του αδικήματος της μεταφοράς λαθρομεταναστών από πλημμέλημα σε κακούργημα με κατασχέσεις των οχημάτων και κίνδυνο πολυετούς φυλάκισης αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τον κλάδο μας, αφού περιουσίες καταστρέφονται και άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να έκαναν τη μεταφορά από αμέλεια και άγνοια να τιμωρούνται και να στιγματίζονται.
Βλέπουμε λοιπόν να εξαντλείται όλη η αυστηρότητα του κράτους και με «ελαφριά καρδία» στους επαγγελματίες του κλάδου μας, τη στιγμή που η μεταφορά των λαθρομεταναστών γίνεται εύκολα και συχνά με άλλα μεταφορικά Δ.Χ. μέσα (πλοία, τραίνα ΚΤΕΛ, κλπ,) και όχι μόνο αφού καθημερινά συναντάμε μικρά πούλμαν (9θεσια, 15 θεσια) με ξένες πινακίδες να μεταφέρουν ελεύθερα μετανάστες, κάνοντας οργανωμένα δρομολόγια παρανόμως.

ΖΗΤΑΜΕ

Να κανονιστεί συνάντηση –ευρεία σύσκεψη με τον Υπουργό Μεταφορών υπό την αιγίδα της κλαδικής μας Ομοσπονδίας Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. και με εκπροσώπους του κλάδου μας από την Περιφέρεια, προκειμένου να τεθούν τα θέματα και να καταθέσουμε τεκμηριωμένες τις προτάσεις μας.
Παρακαλούμε την Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. να μεριμνήσει έτσι ώστε αυτή η συνάντηση να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, όπου σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Υπουργού θα πρέπει να έχουν τεθεί τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός μας.
Η «θεοποίηση» της αγοράς και της ελεύθερης διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών καθώς ο ανεξήγητος «δογματισμός» περί απελευθέρωσης, όπως αυτός διατυπώνεται μέσα από τις εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών και καλλιεργείται εντέχνως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θεωρούμε ότι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη της οικονομίας και οδηγεί σε «επικίνδυνα» μονοπάτια με αρνητικές επιπτώσεις στο οικονομικό και κοινωνικό οικοδόμημα της χώρα, αλλά και καταστροφικές συνέπειες για τις πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσει, όπως είναι τα ΤΑΞΙ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ
ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:


ΠΑΡΟΝΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

1. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
2. ΑΙΓΙΟΥ
3. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
4. ΑΡΓΟΥΣ
5. ΑΡΤΑΣ
6. ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
7. ΒΕΡΟΙΑΣ
8. ΒΟΛΟΥ
9. ΒΟΝΙΤΣΑΣ
10. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
11. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
12. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
13. ΘΗΒΑΣ
14. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
15. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
16. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
17. ΚΙΑΤΟΥ
18. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
19. ΛΑΜΙΑΣ
20. ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ
21. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
22. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
23. ΝΑΥΠΛΙΟΥ
24. ΝΟΤΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
25. ΠΑΤΡΑΣ
26. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
27. ΠΥΡΓΟΥ
28. ΣΠΑΡΤΗΣ
29. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
30. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

1. ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
2. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΠΑΤΡΑΣ 18300
3. ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΕΞΠΡΕΣ

ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ:

1. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
2. ΑΙΓΙΟΥ 
3. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 
4. ΑΡΓΟΥΣ
5. ΚΙΑΤΟΥ
6. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
7. ΠΥΡΓΟΥ
8. ΣΠΑΡΤΗΣ
9. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Σίδερης   Νικόλαος Λουκόπουλος



Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ

Σωτήριος Ροϊνός      Νικόλαος Κωτσάκος



Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σπύρος Γεραντώνης        Κων/νος Χαραλαμπής

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΕΠΕΛΕΞΕ    ΕΔΩ